Zažijte Srí Lanku aneb čím je tato destinace výjimečná

Zdroj obrázku: Pixabay

Srí Lanka se v posledních letech stala oblíbeným cílem turistů především díky svému intimnímu prostředí a zachovalé přírodě. Pokud se chystáte na Srí Lanku, rozhodně si nenechte ujít následující cíle.

Ostrovní stát Srí Lanka je velmi žádanou turistickou destinací, přestože nenabízí tolik možností jako resortní Maledivy nebo rušná Indii. Právě klidnější atmosféra a nádherná příroda jsou však lákadlem, kvůli kterému na území Srí Lanky míří stále více turistů. Chcete-li si odpočinout při pěších túrách v horách, vykoupat se v moři, nebo se procházet historickými městy s krásnou architekturou, je tato asijská jako stvořená právě pro vás. Srí Lanka nabízí ještě mnohem více a z času stráveného na tomto ostrově si odnesete řadu zážitků. A kam byste se měli podívat?

Zdroj obrázku: Pixabay

Památky a turistické cíle na Srí Lance

Přestože není tak často propagovaná jako jiné asijské země, může Srí Lanka svým návštěvníkům nabídnout mnohé. Podívejte se na některé z velmi příjemných míst, jež vám pomohou ostrov opravdu poznat.

  • Anuradhapura

Město Anuradhapura leží v nádherné přírodě a naleznete v něm řadu kulturních a architektonických památek. Město je původním hlavním městem Cejlonu, bylo však opuštěno a nyní se zde nachází řada archeologických památek, je zapsáno na seznamu světového kulturního dědictví UNESCO.

  • Sigirinya

Další kulturní památkou je město Sigirinye, kde se nachází mohutná kamenná pevnost, která byla postavena před více než 2000 lety a sloužila jako budhistický chrám. Pevnost je velmi dobře zachovalá, stejně jako její okolí a je z ní velmi krásný výhled.

  • Pidurangala

Jeskynní chrám v Pirundangale je také velmi oblíbeným turistickým cílem Srí Lanky. Jedná se o opravdu velmi zvláštní památku. Dostat se k ní není zcela jednoduché – jedná se o přibližně hodinovou túru do kopce, stojí však za to.

  • Národní park Minnerya

Tropické prostředí národního parku Minnerya vás zavede mezi divokou zvěř. Můžete zde pozorovat slony, buvoly, krokodýly, leopardy a další. Panenská příroda parku vás uchvátí. Pokud navštívíte ostrov ve správném čase, může se vám povést pozorovat divokou zvěř v houfech u vodních zdrojů.

Zdroj obrázku: Pixabay
  • Hiriwaduna

Kromě kulturních a přírodních cílů lze na Srí Lance strávit velmi příjemné chvíle také mezi místním obyvatelstvem. Ideální jsou k tomu vesničky, které jsou různě rozeseté po celém území ostrova. Jednou z nich je i Hiriwaduna, kde můžete zažít skutečný srílanský život, a navíc se naučit vařit místní speciality. Srílanská kuchyně je velmi široká a míchá se v ní řada vlivů – vedle tradičních asijských pokrmů zde narazíte také na prvky portugalské, nizozemské nebo anglické kuchyně s velmi bohatou paletou koření. Srílanské jídlo si rozhodně zamilujete a místní lidé vám rádi ukážou, jak na to.

ZDROJtheblondeabroad