Zábavní park Happy Valley v Pekingu

Foto: Pixabay.com

Hledáte-li v Pekingu moderní a „odvázanou“ zábavu, navštivte zábavní park Happy Valley, který je plný neobvyklých zážitků. Rozlehlý komplex je rozdělen do několika území, kdy každé zasahuje tématikou do jiné kultury. V pekingském Happy Valley můžete dohromady vyzkoušet jízdy na 50 různých atrakcích, přičemž je čtvrtina z nich pro milovníky adrenalinu. V zábavním parku se mj. nachází kino-komplex IMAX a nákupní komplex.

Oblasti v pekingském zábavním parku Happy Valley

Happy Valley v Pekingu je rozdělenou do šesti různých oblastí, a každé z nich je zasazeno do nějaké kultury. Středobodem parku je Atlantida s velkým krystalickým městem, jehož téma je spojeno s objevením bájného ztraceného města. Další území zvané Egejské moře patří řecké kultuře, a k vidění je zejména historie a světoznámá řecká mytologie, trojský kůň, chrámy s vysokými sloupy nebo monumentální sochy válečníků.

Oblíbenou částí je území Ztracených Mayů, jejichž legendární civilizace patřila k nejvyspělejším na světě. V zábavním parku Happy Valley je zastoupena májskými pyramidami i jejich kulturou. Samozřejmě nesmí chybět domácí tématika, kterou prezentuje Šangrila (Shangri-La), neobjevený ráj na zemi ležící uprostřed Himalájí. A nakonec pouštní království kombinované se západem, kdy vládla na mnoha územích zlatá horečka.


Čtěte také: Která místa byste měli v moderním Pekingu navštívit


V posledním území zvaném Happy Time najdete nespočet atrakcí, obchodů a stánků pro pobavení i zakoupení suvenýrů nebo jídla. Hlavní chloubou území je vysoká horská dráha, nejextrémnější v celém zábavním parku. Nedaleko se potom nachází již zmíněný kinosál, kde můžete sledovat různé filmy na sedmi plátnech.

Nejúchvatnější podívanou a skvělé zážitky nabízí ztracené město Atlantida a neobjevený ráj Shangri-La. Atrakce zasazené do několika odlišných kultur slouží k pobavení rodin, párů i jednotlivců. Vstupné je pro dospělého stanoveno na 260 čínských juanů, tj. necelých 900 Kč. Děti měřící 1,1 – 1,4m mají vstup za 195 juanů (650 Kč), a děti pod 1,1m můžou vstoupit zdarma.

Kulturně-společenské aktivity v Happy Valley

Pokud nemáte náladu jenom na atrakce a rušnou zábavu, můžete se zúčastnit některého z festivalů, které jsou v pekingském zábavním parku Happy Valley každoročně pořádány:

  • Pop Music festival: Skupina umělců vytváří pro diváky velkou ceremonii s doprovodnými tanci po vzoru čínské kultury.
  • Maximalizující tréninkový festival: Při sérii (nejenom) sportovních aktivit si vyzkoušíte jízdu na skateboardu, kole nebo bruslích skrze překážkovou dráhu; ale i spoustu dalších aktivit, které chválí zejména mladí.
  • Čínský Nový rok: V parku Happy Valley jsou každoročně pořádány různé programy v tradičním čínském duchu na oslavu Čínského Nového roku. A pokud chcete vidět z čínských oslav nejvíce, je zábavní park tím správným místem.
  • Festival tryskající vody: Oblíbený festival, kterého se účastní zejména místní obyvatelé. Návštěvníci parku na sebe nechávají tryskat vodu symbolizující štěstí, zatímco si něco přejí.
  • Mezinárodní den kouzel: Mistři kouzelníci se sjíždí každý rok do Happy Valley, aby bavili diváky svými kouzelnickými triky.

Doprava do pekingského zábavního parku Happy Valley

  • Autobusem: Sedněte na autobus 8, 31, 41, 674, 680 nebo Zhuan 166 a jeďte do stanice Huaqiaocheng, odkud je to do parku 5 minut chůze
  • Metrem: Nastupte do metra linky 7 a vystupte až ve stanici zábavního parku Happy Valley, odkud vyjdete exitem B nebo C přímo u parku

Mohlo by vás zajímat: Na skok v Pekingu od jihu k severu: Co stihnout během dne


Doprava je v parku Happy Valley řešeno dvěma způsoby

  • Zapůjčit si můžete elektrické auto, za nějž je potřeba složit zálohu 300 juanů, a následně platit 30 juanů za každou započatou půlhodinu. Pokud jedete ve skupině, můžete se auto vyplatit
  • Vyhlídkový vlak s vámi jezdí napříč celým areálem, a za cestu zaplatí dospělý 30 čínských juanů; dítě měřící 1,1 – 1,4m polovinu, a dětí pod 1,1m mají jízdu zdarma