Nejúžasnější pacifická ostrovní letoviska jsou rájem na zemi

Foto: Pixabay.com

Dovolená v ráji. Tak by se dal nazvat pobyt na některém ze soukromých ostrovů v Tichém oceánu mezi Asií a Austrálií. Průzračné azurové moře, písečné pláže, tropické pralesy, pestrobarevné ptactvo a podmořský život, to vše je nedostižná kombinace těch nejbáječnějších věcí, které člověk na svých cestách světem může zažít.

Jak byste se cítili ztraceni v nekonečném oceánu na rajském ostrově vybaveném luxusním hotelem se všemi výdobytky civilizace na straně jedné a se všemi krásami přírody na straně druhé? Privátní ostrovy v Tichomoří přesně tato kritéria splňují, navíc často nebývají tak nabité turisty, jako třeba Maledivy.

Bawah, Indonésie

Rustikální resort dosažitelný pouze hydroplánem nabízí pobyt v bambusových bungalovech a celou řadu relaxačních aktivit, jako je jóga, pilates, meditace a nejrůznější lázeňské procedury. Zdejší hosté se mohou zabavit návštěvou kina pod širým nebem nebo celou řadou outdoorových aktivit. Cena pobytu zde zahrnuje úplně vše, krom alkoholu a potápění.

Song Saa, Kambodža

První a dosud jediné luxusní ostrovní letovisko v Kambodži leží na dvou ostrovech Koh Rong u jihozápadního pobřeží země. Resort je vybaven příbytky postavenými z naplaveného dřeva, kamenů a bambusu a také posilovnou, lázněmi nebo restaurací nad hladinou moře. Je zde snadný přístup k místům vhodným pro šnorchlování a plachtění.

Resort založili australští manželé Hunterovi, kteří na ostrov náhodou narazili při své plavbě po oceánu a koupili jej od místních obyvatel, kteří sháněli peníze na cestu zpět na pevninskou část Kambodže.

Nihi, Indonésie

Letovisko Nihi leží na ostrově Sumba východně od Bali, který sdílí společně s domorodými sumbijskými obyvateli, stejně jako s několika stády divokých koní. Zdejší život lze nazvat takovým lázeňským safari. Je to ideální místo pro pěší turistiku a návštěvu zdejších vesnic. Na své si přijdou milovníci rybaření, surfování, šnorchlování, samozřejmě jízdy na koni a mnoha dalších aktivit. Zdejší ubytování je zajištěno v rustikálních vilách s prostornou verandou, postelí s nebesy a výhledem na Indický oceán.

Želví ostrov, Fidži

Zdejší středisko se profiluje jako jakýsi letní tábor pro dospělé a je zaměřen na ten nejluxusnější, do posledního detailu vypilovaný kulturní zážitek. Po scénickém letu hydroplánem jsou hosté přivítáni tradičními písněmi a skleničkou šampaňského. Pro zabavení je připraven program s nabídkou sportovních aktivit, skupinových večírků a zážitkovými aktivitami, jako je pěvecký sbor, obřad kava či národní tanec meke. Po dobu pobytu mají hosté k dispozici vyhrazenou vysílačku ke komunikaci s osobním sluhou. Je to luxus ve své nejčistší podstatě.

Tavanipupu, Šalamounovy ostrovy

Jsou zvány posledním rájem na zemi. V srdci Šalamounových ostrovů leží soukromé ostrovní útočiště, k němuž se turisté dostanou pomocí kombinace hydroplánu a lodi. Letovisko je oblíbenou destinací pro líbánky novomanželů a také pro VIP cestovatele. Třináct hektarů velký ostrov působí podivně osaměle. Nachází se zde kokosové háje, v nichž jsou pro hosty připraveny bungalovy vybavené ratanovým nábytkem a širokými terasami s výhledem na lagunu Marau. Kromě běžných plážových aktivit se hotel pyšní podvodním barem a sedadly orientovanými pro pohodlné sledování dechberoucích západů slunce.