Jihovýchodní Asie je zelený ráj pro turisty a trekkery

Foto: Pixabay.com

Pěší turistika po jihovýchodní Asii je skvělá. Zdejší tropická krajina nabízí zejména cestovatelům z Evropy jednu velikou neobvyklou podívanou a zároveň nejrozmanitější druhy krajiny od svěže zelených rýžových políček až po krátery plné ohně a síry. Dnes vám v našem průvodci nabídneme ty prvně jmenované, seznam nejzelenějších a oku lahodících míst jihovýchodní Asie.

Rýžové terasy Banaue, Filipíny

Zhruba před dvěma tisíci lety vybudoval domorodý kmen Ifugao na úpatí filipínských Krodiller obrovská terasovitá rýžová pole, na kterých až dosud každoročně vyrostou desítky a stovky tun této celosvětově ceněné potraviny.

Mimo sezónu jsou tyto obří bahnité schody výzvou pro všechny skalní pěší turisty, kteří se rádi potýkají s blátivým terénem. V sezóně výsadby může kdokoliv navštívit terasy a pokochat se místnímu pracovnímu cvrkotu a v prosinci přihlížet sklizni.

Kawah Iljen, Indonésie

Kawah Iljen je tři kilometry dlouhý kráter, který představuje jednu z těch náročnějších stezek pěší turistiky ve zdejších končinách. Skalnatá stezka z šedivých kamenů se klikatí podél úbočí hor až k tyrkysovému kouřícímu kráterovému jezeru.

Jeho modrozelená barva nemá původ přímo ve složení lávy, nýbrž pochází z interakce tepla, vzduchu a sirných plynů, které v jeho okolí vyvěrají na povrch. Ty mají také na svědomí zdejší všudypřítomný zatuchlý zápach v celém okolí kráteru. Cesta začíná v základním táboře Paltuding.

Rezervace MacRitchie, Singapur

Jedna z posledních zelených výsp přelidněného městského státu Singapur je skvělým místem pro ty, kteří si chtějí od všudypřítomného velkoměstského ruchu trochu oddechnout. V tomto koutku přírody je ostatně možné vidět, jak Singapur vypadal předtím, než se proměnil na asijskou velmoc.

Na území rezervace se nachází poměrně nedotčený deštný prales z velké části otevřený turistům i zapáleným trekkerům. Nacházejí se tu jak snadné a mírné stezky poseté stánky s jídlem, tak i mnohakilometrové trasy obtížným terénem.