Unikátní výstava mapuje 320letou historii Ho Či Minova města

Ho Či Minovo město je známé také pod svým dřívějším jménem Saigon. Nachází se v jižním Vietnamu poblíž řeky Mekong a název byl změněn po vietnamské válce. V současnosti je se svými osmi a půl miliony obyvatel největším městem Vietnamu.

Město se připravuje na oslavy

Letos je pro Ho Či Minovo město výjimečný. Oslavuje totiž 44 let od doby, kdy bylo pojmenováno po prezidentovi Ho Chi Minhovi. Jednou z částí těchto oslav je i připravovaná výstava s názvem „Ho Či Minovo město – 320 let kultury a historie“. Díky ní získají návštěvníci představu o podstatě města a místní si připomenou jeho historii. Prohlédnout si ji návštěvníci mohou v pěší ulici Nguyen Hue v okrese 1.

Fotografie mapují nejdůležitější změny

Fotografie zachycují kulturu, historii a vývoj města za posledních 320 let. Výstava obsahuje 200 fotografií a mapuje postupnou cestu města až do dnešní podoby. K vidění jsou fotografie budov, rohů ulic, silnic a mostů v Saigonu, čím připomínají staré časy města. Další fotografie zároveň zachycují jeho rychlý vývoj. Kombinace všech obrázků poskytne ucelený pohled na dnešní podobu města s odkazem na jeho předešlé podoby a faktory, které jej postupně formovaly.

Fotografie zachycují významné chvíle jako výstavbu linky metra Ben Thanh-Suoi Tien 1, cyklistický závod v Chi Minh City, který byl vyhlášen jako státní svátek, vznik slavného festivalu květin na Nguyen Hue Flower Street, období války, důležité stavby a mnoho dalších zlomových momentů, díky kterým je město takové. jak ho známe dnes.

Unikátní výstava láká mnoho návštěvníků, kteří si chtějí historii připomenout nebo se o ni dozvědět více. Vedení města se historií plánuje inspirovat. Prozradilo, že má do budoucna velké plány, které způsobí další velké změny a vývoj. Můžeme se jen nechat překvapit kam se město za několik dalších let posune. Už teď nabízí zajímavou podívanou.