Exkurze do Vietnamu ukáže, co vše tato země nabídne

Vydejme se na cestu plnou poznání do exotické země plné zářivé zeleně, laskavých lidí a chutného exotického jídla. Průvodcem po Vietnamu bude reportér amerického cestovatelského magazínu Travel + Leisure Andrew Faulk. Tento muž je nejen úspěšným žurnalistou, oplývá dokonce i neuvěřitelným fotografickým nadáním. Díky jeho velmi živým fotografiím se můžeme alespoň částečně ponořit do světa zcela neznámého.

Reportér zachycující všední život

Andrewovi se podařilo zachytit momenty všedních dní, díky tomu se můžeme více přiblížit k tamějším vietnamským obyvatelům. Muž tvrdí, že velice rád pozoruje okolí. To ho následně zavádí k rozhodnutím, že právě onen okamžik je tím nejdokonalejším k pořízení snímku. Jako každý fotograf musí ovládat nejen techniku, ale i svou mysl. Při fotografování je zapotřebí nejen všímavosti, ale i značné trpělivosti. Někdy je nutné mít dokonce smysl pro rychlý postřeh. Jako například u fotografie této ženy, která třídí mořské plody při východu slunce. Další snímek zachycuje starší smějící se ženu, která sedí na verandě svého domu. Andrew se s ní před focením velice milým způsobem seznámil. Dáma na fotografii jej pozvala s otevřenou náručí do svého domu a pohostila jej neobvykle vřelým způsobem. Fotograf uvedl, že žena byla jednou z nejčistších a nejlaskavějších duší, které kdy poznal.

Krása v každém momentu života

Reportér se svěřil, že na této cestě spatřoval krásu v čemkoliv, od klidného pobřeží, až třeba po obyčejný úsměv místních lidí, či nesmělost hrajících si dětí, které svým uměleckým okem také zachytil. Andrew se snažil kromě focení poznat i vietnamské obyvatele, a tak s nimi často pobýval a komunikoval. V jednom výjimečném dni mohl s místními lidmi i posnídat. Tento moment zachycuje fotografie s názvem Záblesk vietnamské snídaně. Na okraji vietnamského města Hoi An se dokonce setkal s lidmi, kteří vyráběli koše ze slámy, což dokazuje další z fotografií. Posledním snímkem je prostor před vietnamskou restaurací, kde ikonické barevné stoličky čekají na to, až na ně zasednou zákazníci a dají se něco chutného k obědu, či večeři.