V případě, že cestujete do Asie, nevynechejte návštěvu celosvětově vyhlášených barů

Pokud se chystáte do Asie, určitě vás nezajímají jen turistické památky a příroda, i když je nepopiratelné, že Asie má v tomto ohledu rozhodně co nabídnout. Stejně tak je ale důležité vědět, kde se dobře najíst, napít a pobavit. Pod horkým asijským sluncem jistě přijmete s povděkem možnost se někde usadit, dát si vychlazený koktejl a jen sledovat živý ruch asijské kultury. Jaké jsou aktuálně nejlepší asijské bary a kde je najdete? To vám prozradí následující seznam.

Atlas, Singapur

Toto místo by vaší pozornosti rozhodně nemělo uniknout. I časopis Time jej zařadil mezi vůbec nejlepší bary světa, a to už je co říci, protože konkurence je obrovská. Naprosto vás nadchne už samotný exteriér budovy, který vás uchvátí svou okázalou elegancí. A to jste ještě nebyli uvnitř. Zde můžete objevovat dřevěné obložení i chytrou a nevšední práci se světlem. A vůbec to nejdůležitější – vybírat můžete z více než tisícovky různých drinků. A pokud se nebudete moci rozhodnout, personál vám rád poradí.

Indulge Experimental Bistro, Taipei

Tento bar rozhodně nepatřím k nejstarším, protože jeho historie sahá jen asi 10 let do minulosti, ale už za tak krátkou dobu si stihl vybudovat renomé. Bar kombinuje tradici s moderním přístupem a budete si připadat jako byste vstoupili do trochu jiného světa. Na místních barmanech je patrné, že svou práci zbožňují a přistupují k ní mimořádně kreativně. Menu chytře propojuje pět elementů – vodu, oheň, zemi, železo a dřevo společně s lidským elementem a nabízí neotřelý zážitek chutí a vůní.

Coa, Hong Kong

Pokud milujete drinky z agáve, bude toto vaše číslo jedna. Možná vás nepřekvapí interiér, který působí poměrně obyčejně, ale o to více budete překvapeni výběrem drinků a koktejlů. Lepší a kreativnější kombinace tequilly jinde prostě nenajdete. Pokud vás zaskočí široká nabídka, neváhejte se zeptat – zkušený personál vám zaručeně vybere něco, co přijde vaší chuti vhod.

The Old Man, Hong Kong

Když budete mít v Coa dost, můžete ještě vyzkoušet neméně kvalitní nabídku v The Old Man. Kromě chutných drinků bar zaujme také velmi netradiční podobiznou Ernesta Hemingwaye, která je vyrobena jako koláž ze zbytku stavebního materiálu. I přestože byl bar otevřen teprve před třemi lety, již si stihl vybudovat stálou klientelu, která na jeho drinky nedá dopustit.

Jigger & Pony, Singapur

Na závěr se vraťme ještě zpět do Singapuru. Tento mnohokrát oceněný bar vám vezme dech neopakovatelnou atmosféru, která připomíná tradiční kluby, kde se kdysi dávno diskutovalo o politice, dostizích a burzách. Milovníci vintage stylu si zde rozhodně přijdou na své. Nebude vás rušit ani hlasitá hudba, ale užijete si původní receptury celé řady koktejlů, které už jinde upadly v zapomnění. Je to prostě návrat do starých dobrých časů.