Vietnamské město Hoi An vyhrálo již druhým rokem po sobě anketu Nejlepší města Asie

Mezi lidmi je velikou oblibou vyhledávání anket, kde se dozví top nej ve všemožných odvětví, které je zajímají a možná i nezajímají. Vždy se necháme zlákat seznamy typu nejbohatší lidé planety, nejrychlejší auta, nejděsivější místa světa, nejlepší módní výstřelky roku a tak dále. Celému žebříčku těchto listů ale zřejmě vždy budou dominovat nejlepší a nejkrásnější místa světa. Může se v nich objevit cokoli, nej hlavní města, nej státy, nej strašidelná místa, nej hotely, cokoli co vás napadne spojeného s cestováním a poznáváním planety, na které žijeme. Dnes tomu nebude jinak a my vám představujeme anketu Nejlepších měst Asie za rok 2020.

Zveřejněné výsledky World’s Best Awards

Je logické, že většina zúčastněných čtenářů cestovního webu Travel + Leisure z celého světa hlasovala pro svá města, v kterých žijí, ale do ankety mohli přispět i lidé zcestovalí, kteří měli možnost poznat velkou část Asie a porovnat tak místa, na která se člověk podívá jen jednou za život. Díky takovým lidem zná letošní rok svou top trojku.

  • Hoi An (Vietnam)
  • Chiang Mai (Thajsko)
  • Kjóto (Japonsko)

Hoi An je starobylé město situováno v centrální provincii Quang Nam a vyhrálo anketu o Nejlepší města Asie druhým rokem po sobě. Cestovatelé i místní tak vyjadřují své uznání pro jeho rozmanitou architekturu, v níž můžete objevit nejrůznější směry, a umění a energický noční život.

Chiang Mai a Kjóto

Druhým a třetím místem se mohou pyšnit thajský Chiang Mai a japonksé Kjóto. Pokud by vás lákala tato dvě místa, která se svým umístěním rozhodně nemají za co stydět, Chiang Mai naleznete v severní části Thajska a Kjóto uprostřed západní části ostrova Honšú. Kdysi dokonce plnilo funkci hlavního města Japonska.

Další významná asijská města

Na letošním seznamu se objevilo několik dalších oblíbených destinací. Na čtvrtém místě se umístil indický Udaipur, pátou příčku zaujímá Luang Prabang se sousedního Laosu, Ubud v Indonésii si nárokuje krásné šesté místo, v polovině seznamu na sedmém místě všem dobře známý Bangkok v Thajsku. Jaipur v Indii skončil osmý a malý krůček za ním na devátém místě můžeme najít turistické centrum v Kambodži Siem Reap. Za desítkou na jedenáctém míste je městský stát v jihovýchodní Asii Singapur, následuje dvanáctá Kolkata v Indii, korejský Soul je třináctý, předposlední místo zaujímá Taipei a na posledním místě, ale rozhodně ne ostudném, Hongkong.