Policie ve Vietnamu dopadla hazardní gang s 32 miliony dolarů

Da Nang je město ve středním Vietnamu, které má kolem 1 milionu obyvatel. Známé je především svými blešími a pouličními trhy, má krásné pláže a kochat se tam můžete i historickými a náboženskými místy. Cestu si tam ale užijí také všichni, kteří rádi nakupují a baví se. A právě zábavy, i když nelegální se týkal nedávný policejní zásah v jedné z uliček Da Nangu.

Co se stalo?

Policie ve vietnamském městě Da Nang měla štěstí a dopadla gang podvodníků, který se specializoval na sázení na fotbal. Podle dostupných informací se jednalo o 13 osob, které si na nezákonném sázení vydělali asi 700 bilionů vietnamských dongů, které odpovídají 32 milionům amerických dolarů a více jak 700 milionů korun.

Dopadla je dne 15. července v ulici Trung Nu Vuong. Podle policistů v čele skupiny stojí 34 letý Tran Viet Nghia. Vyšetřování může přijít ještě s jiným jménem, ale jejich první stopy vedly k tomuto muži. Mezi věcmi, které policisté během zátahu zabavili, jsou skutečně cenné položky. Patří mezi ně:

  • 4000 dokumentů týkajících se nezákonné činnosti,
  • 2 auta,
  • 2 miliardy vietnamských dongů v hotovosti (2 miliony korun).

Problém není jen v Asii

Nemůžeme se divit, že si na online gamblerství vydělali tolik peněz. Gambling není velkým problémem jen ve světě, ale také u nás. I přesto, že jde u nás (stejně jako v mnoha jiných zemích) o hry s pevnými pravidly a pro mnoho lidí jde o nevinnou zábavu, se závislostí na hraní hazardních her má v Čechách více jak půl milionu obyvatel.

Vietnam na tom není jinak a online varianty sázení a hazardních her obecně jsou samozřejmě obrovským problémem, kterému závislí čelí jen těžko. Mnoho z nich takto prohraje i vlastní dům a veškerý majetek, který nakonec skončí v kapsách lidí, jako jsou ti, které nyní zatkli policisté v Da Nangu. Stejně jako jinde ve světě se jedná o závažný problém, který se snaží Vietnam řešit a minimalizovat. Tento zásah byl jedním z těch, které k tomu ve velké míře přispějí.