Tohle jsou ty nejlepší bary v Asii za rok 2020

Ať už si rádi vychutnáváte sklenici kvalitní whiskey, vyhledáváte terasy a střechy s krásným výhledem nebo toužíte zažít něco speciálního, tyto asijské bary jsou přesně pro vás. Tyto místa zaručí nikdy nekončící zábavu. Zde se rozhodně nudit nebudete. V těchto barech můžete posedět u oblíbeného koktejlu a užít si noc, na kterou jen tak nezapomenete.

Atlas Bar, Singapur

Časopis Time bar Atlas jmenoval jedním z nejlepších míst vůbec. V Atlasu najdete více jak tisíc druhů alkoholických nápojů. Některé lahve jsou přitom až sto let staré. Bar najdete v Parkview Square Office Tower. Pokud se chcete pobavit ve stylu Velkého Gatsbyho, toto je místo pro vás. Bar založil magnát C. S. Hwang jako

  • místo pro milovníky ginu
  • bar pro ty, kteří si umí vychutnat život a chtějí poznat něco nového

Dalším skvělým místem je Indulge Experimental Bistro v hlavním městě Tchaj-wanu, Tchaj-peji. Bar byl založen před deseti lety. Ačkoliv není nejstarší v okolí, je vyhlášený jako jeden z nejlepších. Zakládá si na mezinárodní atmosféře, ale neopomíná ani Tchaj-wanskou tradiční produkci. Je vyhlášen moderní nabídkou a originálními drinky.

Menu stojí na pěti elementech – zemi, ohni, kovu, dřevu a lidstvu. Pokud se sem vydáte, rozhodně vyzkoušejte Element Wood n. 2. Jde o výborný drink kombinující domácí rum, ananasový šalvěj a čerstvou borovici, tchajwanskou whiskey a sodu.

Coa, Hong Kong

Tento bar je inspirován Mexikem a rozhodně zde objevíte svůj nový oblíbený drink. Specializují se na výrobky z agáve jako je tequila nebo mezcal, který nebylo vždy jednoduché sehnat. Ač se vám interiér může na první pohled zdát nezajímavý, pravý poklad najdete v 17stránkovém mezcalovém menu. Nenechte se odradit. Pokud si budete připadat ztracení, obsluha vám mile ráda poradí, který drink si dát. Coa se minulý rok umístila jako 12. nejlepší bar na světě.

The Old Man, Hong Kong

Minulý rok byl „Staroch“ vyhlášen nejlepším barem na světě. Letos se umístil na druhé příčce. To ale nic neznamená. Zde najdete jedny z nejlepších a nejoriginálnějších drinků v celé Asii. Nabídka vám doslova učaruje. Kromě menu vás zaujme i neotřelý interiér. Pokud sem zavítáte, objednejte si bourbon ochucený fermentovanými malinami a včelím medem. Jde o zážitek na celý život.

V neposlední řadě musíme zmínit Jigger & Ponny v Singapuru. Jde o podnik v oldschool stylu, pro který se nadchnete. Budete si zde připadat jak filmové hvězdy stříbrného plátna a nabídka tomu odpovídá. Ochutnejte jeden z vintage koktejlů jako je Ramos Gin Fizz či Martini. Majitel Jerold Khoo má zajímavé předsevzetí – zákazník musí odcházet šťastnější, než do baru vešel. A musíme mu dát za pravdu, skutečně tomu tak je. Toto místo vás svou atmosférou a nabídkou zkrátka ohromí.