Noční život se navrací do pobřežního města Hoi An

Centrum pro kulturu, sport, televizi a rozhlas v Hoi An obnovil všechny kulturní a umělecké aktivity. Zaměstnanci centra se rozhodli uspořádat akci pod názvem Hoi An v noci. Chtějí tak zvýšit povědomí o nočním životě a aktivitách v tomto starobylém městu. Město Hoi An, které patří na seznam UNESCO, chce přilákat turisty v náročné době po koronavirové krizi.

Poznejte kdysi slavný přístav Vietnamu

Město bylo od 16.st. významným námořním přístavem jihovýchodní Asie. Dnes je jedním z turisticky nejnavštěvovanějších míst Vietnamu. Najdete ho v provincii Quang Nam při ústí řeky Thu Bon. Proč byste toto město měli navštívit i vy?

  • prohlédněte si zachovalou historickou čtvrť
  • nakupte u místních řemeslníků
  • ochutnejte místní vyhlášené speciality

Mimo to můžete navštívit různé folklorní festivaly a zúčastnit se aktivit, které turistům zprostředkovávají kulturní dědictví tohoto kouzelného místa, kde se stýkalo několik kultur. Prohlédněte si tradiční kostýmy a poznejte místní mistry kaligrafie.

Akce, které pobaví a rozšíří vaše obzory

Hoi An chce také zorganizovat akci pod názvem Hoi An – japonské kulturní dědictví. Poznejte, jak se v Japonsku má dle tradice připravovat čajový obřad, projeďte se v autech, které se dají počítat mezi starožitnosti a sami si vyzkoušejte vietnamské a japonské tradiční kostýmy. Skrze tyto festivaly chtějí místní autority turistům přiblížit tradici a kulturu města Hoi An.

Navštivte přednášky o životním prostředí

Na pláži An Bang se budou pořádat kulinářské a hudební festivaly, které mají přilákat jak domácí, tak zahraniční turisty. Nejen, že ochutnáte výborné jídlo, ale dovíte se něco o roli moře v životech místních obyvatel. Akce má mít vedle požitku rozměr i ochranářský – bude řeč o ochraně životního prostředí, škodlivosti plastu, udržitelném rozvoji a turismu.