Odlehlá rybářská vesnička ve Phu Yen, kterou musíte navštívit

Tuto kouzelnou vesničku najdete na břehu malé řeky, která je lemovaný kokosovými palmami a bambusy. Nachází se v provincii Phu Yen ve Vietnamu a najdete ji pod jménem My Quang Nam. Zajeďte se sem podívat a užijete si místní pohodu a klid.

Ukryjte se zde před každodenním shonem

Tato zapadlá vesnička se nachází mezi pláží Xep, Long Thuy a malým ostrůvkem Chua. Pokud jste již ve Vietnamu byli, tak možná víte, že tato místa jsou vyhledávaná mezi cestovateli, především mezi tzv. „baťůžkáři“. Vesnička je ale turismem téměř nedotčená, a tak pokud vyhledáváte místa, kde nebude plno turistů, musíte se sem vydat. Najdete zde nedotčenou přírodu a přímo božský klid.

Ochutnejte místní speciality

Místní rybáři se často vydávají lovit ryby poblíž břehů, většinou jim lov zabere okolo tří hodin. Jelikož se na mořské vody vydávají dvakrát denně, místní rybářský trh se tomu přizpůsobil. Mořské plody pořídíte vždy čerstvé. Rybáři na trhu prodávají vše, co za den nachytali. Ochutnejte například místní

  • ryby
  • krevety
  • chobotnice

Místní trh s dary moře navštěvují jak místní, tak turisté. Rybáři prodávají úlovky za velmi příznivé ceny, a navíc máte garanci první jakosti. Obyvatelé vesničky tvrdí, že vody řeky, která protéká My Quang Nam, jsou vždy křišťálově čisté.

Pastva pro oči, to je My Quang Nam

Na obou březích řeky jsou rozeseté malé domky s červenými taškami na střechách, které lemují kokosové palmy. Řeka, která pomalu plouží až k pláži, je lemovaná krásnými exotickými květy všech barev.

Chrám na konci hlavní cesty je místem, kam se vesničané chodí modlit k místnímu božstvu a děkovat za pokoj a prosperitu. Západ slunce rádi místní tráví na písčité pláži, kam si chodí popovídat se sousedy za zvuku smíchu hrajících si dětí. Navzdory tomu, že se vesničané musí ohánět a život zde nejspíš nebude nejsnazší, místo vyzařuje nebývalou atmosféru klidu a pohody.