Ostrov Con Dao: která místa musíte navštívit

Tento ostrov najdete v jižní provincii Ba Ria-Vung Tau ve Vietnamu. Con Dao se pravidelně umisťuje na nejvyšších příčkách seznamů těch nejkrásnějších míst na Zemi. Najdete zde hned několik míst, které stojí za to vidět. Pokud se tedy zrovna chystáte do Vietnamu, nenechte si ho ujít. Přinášíme vám seznam toho nejlepšího z Con Dao.

Ben Dam

Ben dam je okouzlující přístav, který hraje všemi barvami. Odtud se můžete dostat do města Con Son. Tento přístav je obklopen modravými vodami oceánu a je lemován kopci pokrytými zelení. Je považován za jedno z nejkrásnějších míst na ostrově.  

Jezero An Hai

Dalším krásným místem je sladkovodní jezero An Hai. Jde o druhý největší sladkovodní zdroj na ostrově Con Dao. V létě je tu plno návštěvníků, kteří zde odpočívají a užívají si osvěžující vody. Největším lákadlem tohoto místa jsou

  • kvetoucí lotusy
  • malebné kopce, které jezero obklopují

Kolem jezera se vine ulice Hoang Phi Yen. Turisté se po ní rádi prochází a nasávají atmosféru. Je také ideálním místem pro pořizování scénických selfie a skupinových fotografií, které vám bude každý na sociálních sítích závidět.

Navštivte místo hrůzy, vězení Phu Quoc

Místní vězení je velká turistická atrakce. Má atmosféru, ze které vám bude běhat mráz po zádech, především kvůli stále expozici, kde si můžete prohlédnout, jak bylo zacházeno s vězni. Ti byli umisťováni do tzv. Tygřích klecí. V kleci se nemohl vězeň ani pořádně posadit. Navíc byla postavena z pár kůlů a ostnatých drátů. Při jakémkoliv větším pohybu se tak nešťastník pořezal do krve.

Pokud se neradi děsíte a raději relaxujete na pláži, tak těch je na tomto kouzelném ostrově hned několik. Doporučujeme blíž Dam Trau, která patří k těm nejvyhlášenějším. Na pláži je také dovoleno kempovat. Křišťálově průzračnou vodu a působivý výhled na západ slunce najdete na pláži Nhat.