Zátoka Ha Long zlevňuje – plavba lodí nyní za polovic

Vstupenky na lodě, které zátokou plují celou noc, až do rána se dramaticky zlevnili. Místní správa před pár dny odsouhlasila, že ceny vstupenek na turistické plavby zredukuje o padesát procent. Toto rozhodnutí je pouze vyústěním dlouhodobého trendu, kdy ceny v oblasti od května klesají, především kvůli koronaviru.

Cenová strategie pro nalákání turistů

Místní správa a firmy se snaží srážet ceny vstupů, prohlídek, ubytování a dalšího, aby do oblasti přilákali turisty. Sezóna je totiž kvůli pandemii v ohrožení. Plavby lodí noční zátokou do slev až do teď zahrnuty nebyly. Během schůze místní správy 9. července došlo k obnovení jednání o podpoře turismu v oblasti. Došlo na další snižování cen. Zastupitelé se s majiteli firem dohodli na

  • menších poplatcích za vstupy na turisticky oblíbená místa
  • nově také snížení cen za noční plavby zátokou

Tyto nové slevy budou platné od 10. července do až do konce září. Snahou místních autorit je přilákat nejen zahraniční, ale především domácí turisty. Letos příliš zahraničních návštěvníků Vietnam neočekává, a tak se chce soustředit na přilákání vietnamských návštěvníků. Před začátkem pandemie bylo 92 % návštěvníků nočních plaveb ze zahraničí. Kvůli koronaviru ale počet turistů ze zahraničí klesl na nulu.

Koronavirus překazil turistickou sezónu

Zátoka Ha Long je jedním z nejnavštěvovanějších míst Vietnamu. Turisté místo milují především kvůli scénickým panoramatům a nedotčené přírodě. Loď proplouvá mezi skalami podél pobřeží, a především v noci jde o neopakovatelný zážitek. Pokles návštěvníků je pro místní obyvatelstvo velká rána.

Ve srovnání s minulým rokem navštívilo zátoku o 80 % procent méně turistů než obvykle. Cestovní ruch přitom tvoří jeden z hlavních zdrojů příjmu v oblasti. Zastupitelstvo, majitelé firem a ostatní občané s napětím vyhlížejí vakcínu proti koronaviru. Doufají, že příští rok se v zátoce Ha Long navrátí do normálních kolejí.