Asijsko-americké streetwear značky jsou stále více v kurzu

Myslíte si, že máte ve své skříni už opravdu všechno? Jste už znechucení ze stejných kousků oblečení a barev? Možná, že je na čase vyzkoušet nový styl oblečení. Asijsko-americké značky stále více směřují k streetwear stylu, který sálá svojí originalitou. Stále zvyšující se poptávka lidí po tomto oblečení, nás přesvědčuje v to, že zákazníci touží vyzkoušet něco nového, svěžího, co jim dodá mladiství vzhled.

Není to jen oblečení!

Tento výstřední styl se netýká pouze oděvů, ale je to také životní styl! Takový, který spojuje tisíce asijsko-amerických fanoušků hlavně prostřednictvím sociálních sítí a tvoří tak jednu velkou komunitu. Streetwear značky mají svoji zakořeněnou kulturu, ve které je každý jedinec vítán, ať už je jakéhokoliv pohlaví, věku či barvy pleti. Do tohoto osobitého stylu oblékání se řadí stále více značek a není divu, když je stále více propagovaný.

Sundae School

Zakladatelé této značky jsou Mia Park a Dae Lim. Tato značka je navržena tak, aby spojovala módu a konopí. Představitelé této značky se snaží především v estetice ve svých oděvů a doplňků, propagovat korejské kořeny. Jejich výrobky jsou hravé a plné kreativity.

Da Wang

Motto této značky je: „Snadno obléct nahoru i dolu“. Zakladatel Daisy Wang se nechal inspirovat pro výrobu svých oděvů v čínské kuchyni, jejíž design se pokoušel přenést do své značky tak, aby neztrácela svoji volnočasovou podobu. Oblečení od této značky je velmi cenově dostupné pro všechny zákazníky. Jeho nízká cena mu ale neubírá na kvalitě, takže se nebojte si pořídit pár kousků od této značky.

Trust Studios

Tato značka se prezentuje rozmanitostí v americkém světě. Zaměřuje se na identitu, do které shrnuje minulý a současný vzhled. Mezi její nejznámější výrobky patří tričko Yakult, ale také i mikiny. Významným znakem tohoto oblečení je probiotický nápoj, který nechybí doma žádné asijské rodině. Tyto, a další znaky, mají u lidí vyvolat pocit nostalgie, do které se všichni zamilují.

Monitaly

Zakladatelem této značky je Yuki Matsuda. Tato značka nabízí volnočasové kousky, jako třeba populární kalhoty s nízkým rozkrokem či košile s drobnými vzory. Značka se také inspiruje v americkém vojenském oblečení, což můžeme na některých kouscích oblečení nepatrně pozorovat. Také se oblečení této značky inspiruje v japonské filozofii wabi–sabi, která se zaměřuje na přijetí nedokonalosti.

Streetwear

Tento styl vznikl v 70. letech dvacátého století. Prezentuje jej hlavně volnočasové oblečení, ale určitě není vyloučeno si jej vzít i do společnosti. Jeho snaha je především odpoutat se od elegantních kousků a vytvořit osobitější a zábavnější charakter. Značky tohoto stylu vycházely především z punkového rázu a později k sobě přibraly i hip hop styl. A jaké značky můžeme do streetwearu ještě zařadit?

  • Vans
  • HUF
  • North Face
  • Stussy