Navštivte oblast Tra Su ve Vietnamu! Uchvátí vás zde velmi netypicky vyhlížející most

V případě, že dáváte přednost dovoleným, které jsou situované v nedotčené přírodě, vyplatí se rozhodně zaletět si do Vietnamu. Oblast Tra Su v provincii An Giang nabídne velmi netradiční zážitek v podobě rozlehlého ekologického lesoparku s názvem kajuputský les. Zde můžete objevovat krásy zeleně a nedotčené přírody. Co však velmi zaujme je až pohádkově vyhlížející most u vstupu do zmíněné oblasti.

Dřevěný most s neobvyklými prvky u vstupní brány do kajuputského lesa

Most, který se nachází u vstupu do turisticky oblíbené oblasti kajuputského lesa je považován ve Vietnamu za ten nejdelší. Je postaven celý z bambusu a na jeho vrcholcích se skví malé bílé domečky, které slouží jako ptačí budky. Okolní prostory těchto ptačích obydlí jsou nazdobené fialovými květy, což dodává mostu jakýsi pohádkový vzhled. Místní most je místem, kde si turisté mohou krátit čas kocháním se okolní krajinou a řekou, než na ně přijde řada ohledně prohlídky lesoparku. Než však vzniklo tohle fascinující místo, lidé museli čekat na břehu řeky. Tak ovšem přišli o nezapomenutelné výhledy do okolí.

Nejoblíbenější most ve Vietnamu

Jakmile se dostanete do oblasti Tra Su, nezvyklý dřevěný most vás zcela jistě ohromí a navnadí na další pestré zážitky z dovolené. Místo je jakýmsi symbolem rozvoje provincie An Giang a také oslavou toho, že předseda místní vlády Long Xuyen uznal provincii městkou částí. Dřevěný most je nejnavštěvovanějším turistickým místem, které hraje významnou roli v rozvoji cestovního ruchu ve Vietnamu. Na zvelebení oblasti má velkou zásluhu zejména vietnamská cestovní kancelář An Giant Tourimex.

Kajuputský les a jeho zákoutí

Když přejdete zmíněný pohádkově vyhlížející most vedoucí přes řeku, otevře se před vámi nevídaný prostor. Na ploše 1 500 hektarů se rozprostírá kajuputský les plný smaragdově zelených stromů, keřů a trávy. Obdivovat zde můžete nedotčený ekosystém, mnoho ptactva, či jiných živočichů, a hlavně všudypřítomné mokřady, proto prohlídka probíhá na malých dřevěných člunech s průvodci. Vhodné je navštívit tuto úchvatnou oblast v období červenec až prosinec. Tímto místem budete jednoznačně okouzleni. Zeleň prospěje nejen vašim očím, ale především duši. Ve Vietnamu je zkrátka stále co objevovat. Jak přírodní krásy, tak i historické památky. Je to země nevídaných možností.