Smaragdově zelené řasy okouzlí v oblasti Ninh Thuan

Vietnam nabídne v provincii Ninh Thuan pohled hodný Bohů. Oblast se nachází asi deset kilometrů jižně od města Phan Rang-Thap Cham. Podél pláže v obci Tu Thien se rozkládá pole dlouhé dva kilometry, které září smaragdovou zelení. Na vodní ploše je totiž možné obdivovat mořské řasy, které díky obsahu chlorofylu vynikají velmi intenzivním zeleným odstínem. Místo je pro svůj romantický vzhled velmi oblíbené turisty.

Zelené mořské řasy a jejich využití

Místem, kde se zelené řasy nachází, je možné procházet se bosky a vodu budete mít pouze po kotníky. Ta je zde průzračná a nebývale čistá. Řasy je možné obdivovat jak v samotném moři, tak na všudypřítomných kamenech, které vyčnívají z vodní hladiny. Kdejaký fotograf by zde byl nadšený. Západ slunce s tímto pozadím je fenomenální. Na pláž rádi zavítají nejen turisté. V brzkých ranních hodinách sem chodí hlavně místní lidé, kteří zelené řasy sbírají, následně suší a buď je konzumují, nebo používají k výrobě jiných produktů. Mořské řasy mají totiž značné využití jak v kosmetickém průmyslu, tak potravinářství, nebo zemědělství.

Pestrý mořský život a další krásy Vietnamu

Podél pláže v obci Tu Thien je možné natrefit i na různé mořské živočichy, kteří se rádi pod řasami ukrývají. Mezi ty nejčastější patří například krabi. Těch je tu díky čisté vodě požehnaně. Tito mořští živočichové jsou rovněž zdrojem obživy místních občanů. Pakliže do provincie Ninh Thuan zavítáte, neopomeňte tohle kouzelné místo. Zamilují si jej zejména páry. Pro romantické procházky je pláž obklopená zelenými řasami jako dělaná. Pokud se tímto místem dostatečně pokocháte a budete chtít vyrazit jinam, vydejte se třeba za historickými památkami. Zajímavý je chrám Po Klong Garai, nebo můžete navštívit krásný národní park Phu Quoc. Dalších pláží zde objevíte také požehnaně. Jedna z nejkrásnějších se rozprostírá mezi Phan Thiet a městem Hue.