Pašeráci zvolili pro přepravu drog netradiční způsob, který ovšem celníci odhalili

Kočka, která se snažila do vězení propašovat 2 gramy heroinu, které měla uvázané kolem obojku, byla zadržena v hlavním kolumbijském vězení ve Srí Lance. Kromě toho, že nesla heroin, tak u ní strážníci našli také SIM karty určené do mobilních telefonů a paměťové karty. Kočka měla tyto věci nosit do místnosti, která slouží k přerozdělování věcí pro vězně.

Zvířecí pašerák se ve věznici dlouho nezdržel

Strážníci se snažili kočku ve vězení Welikada Prison, které se nachází ve městě Kolombo, zadržet, ale tento pokus jim ovšem zrovna nevyšel. Mazaná kočka se po pár hodinách vydala na útěk, zrovna, když se jí strážníci snažili nakrmit. Podle věznice se nejedná o ojedinělý případ, kdy se k nim dostaly drogy. Už v minulosti se snažili lidé za plot vězení házet nejenom pytlíky s drogami, ale také všemožnou elektroniku, jako mobilní telefony či nabíječky k mobilům.

A komu kočka vlastně patřila? Vězeňští strážníci se domnívají, že kočka byla vycvičena drogovými podniky, které mají na svědomí pašování drog v hlavním městě Kolombo. Policie uvedla, že kočičího pašeráka drog dohledávat nebude. Tento incident se tak nebude moci nijak prověřit a pachatelé, kteří kočku vyslali, zůstanou nepotrestáni.

Není to jen kočka

Město Kolombo se nesetkalo jen s kočičím pašerákem. Například nedávno byl zadržený dokonce orel, který byl využívaný obchodníky, kteří se zaměřují na distribuci drog. Je možné, že i právě on, byl vycvičený stejnými podniky, jako pašerácká kočka.

Mezi další hojně využívaná zvířata k pašování drog, patří také holubi. Jsou velice schopnými pašeráky, jelikož doletí velkou vzdálenost a můžou unést až 50 g omamných látek. Lidé na holuby v některých případech umístily vaky, které byly plné drog. Stále populárnější se v pašování drog stávají i papoušci.

Zdá se, že svět je čím dál více vynalézavější, a k pašování drog už neslouží jen vyspělá technika, ale stále více se do popředí dostávají zvířecí pašeráci.