Vyzkoušejte asijské čajové nápoje s netradičními příchutěmi

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Čaje z Číny či Japonska jsou známé po celém světě svou kvalitou a charakteristickým způsobem pěstování, sběru či přípravy. Pití čaje je v asijských zemích součástí národní kultury a je spojeno také s řadou významných životních událostí. Zkrátka – na čaj narazíte jako na základní surovinu nejen nápojů, ale i pokrmů po celé Asii.

V současné době se ovšem rozvíjí nový gastronomický obor, který pomocí tohoto tradičního nápoje vytváří zcela nevšední produkty se zvláštními příchutěmi i konzistencí. Pojďme se podívat, jaké novinky nám trh s asijskými nápoji může nabídnout.

Čajové nápoje se zvláštní recepturou

Mezi nejnovějšími produkty jsou především čajové koktejly vycházející z kombinace kvalitního čaje a dalších ingrediencí, jako jsou ovoce, mlékem či kávou ve velmi estetické formě, podávány v teplé či ledové variantě. Hitem se stávají především různé formy tzv. sýrového čaje, tedy čajového výluhu smíchaného se slaným našlehaným sýrem. Kromě něj se však renomovaní výrobci pouští do stále riskantnějších receptur, které v mnoha případech slaví nevšední úspěch mezi zákazníky.

Nayuki

Tato značka se zaměřuje nejen na výběrové čajové nápoje, ale také na sladké pečivo. V současné době funguje po celé Číně řada obchůdků, které nesou tuto znaku, a postupně expandují také do Japonska. Jejich specifikem je výroba pečiva přiklánějící se především k evropskému vzhledu, chuťové paletě a stylu. To je doplňováno mléčnými a ovocným čajovými nápoji – vlajkovou lodí této značky je sýrový čaj s jahodovou příchutí.

HeyTea

Pod značkou HeyTea se začal vyrábět pravděpodobně první sýrový čaj opatřením klasického výluhu vrstvou husté sýrovo-mléčné pěny. V současné době působí společnost, jíž značka a pobočky patří, působí pouze v Číně a Singapuru.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Tiger Sugar

Speciální mléčný čaj s hnědým cukrem je typický pro tchajwanskou společnost, která světu představila legendární bubble-tea. Tento zvláštní nápoj, který je charakteristický svým vzhledem připomínajícím motiv tygřích pruhů, je směsí čaje a našlehané smetany, v níž se pomalu rozpouští cukr pokrývající stěny průsvitného kelímku, do něhož se připravuje.

Gong Cha

Variantní tchajwanskou značkou mléčných čajových nápojů je Gong Cha, jež expandovala globálně do celého světa. Nápoje můžete pořídit v několika provedeních s mléčnou pěnou, kávou či smetanou doplněné o různé příchutě a polevy. K přípravě se používá jak kvalitní černý, tak bylinkový čaj a řada speciálních přísad včetně drcených sušenek Oreo.

Meno

Značka Meno je odrůdou tradiční čínské společnosti dodávající klasické čaje. Pod touto značkou se prodává řada různých nápojů včetně ovocných káv a fermentovaných čajů, které jsou podávány v horké i ledové formě. K dostání je především ve Spojených státech, ale začíná se rozšiřovat také do dalších zemí.