Povodně v Jižní Koreji zanechaly zoufalé krávy uvízlé na plechových střechách

Zdroj obrázku: Pixabay.com

V Jižní Koreji se záchranáři potýkali s netradiční situací. Desítky krav uvízly na střechách z důvodu místních povodní. Záchranné jednotky tak čelily problému o velikosti dospělého kusu skotu. Dobytek se dostal na střechy, když se před dvěma týdny v Gurye, zemědělském městě na jihu země, zvedly povodňové vody. Bezpečně se vyškrábaly na střechy hned několika domů a obchodů.

Zoufalé krávy

Když povodeň ustoupila a voda opadla, krávy rychle zjistily, že uvízly vysoko a nemají možnost, jak se dostat dolů na zem. Zůstaly tam tak jednoduše stát. Některé z nich se unavily a rozhodly se pro polohu v leže. Na fotografiích bylo vidět, že se na jednu střechu vešlo i devět zvířat a otlučená střecha se nebezpečně prohýbala pod jejich vahou. Jeden z místních obyvatel sdělil televiznímu kanálu JTBC:

· „Krávy plavaly, když hladina vody prudce stoupla a vyšplhaly na střechu, kde zůstaly i poté, co povodňové vody ustoupily,“

· televize také uvedla, že se krávy nenacházely pouze na střechách. Kromě toho uvízly také v prostředí zemědělských pozemků, kde zapadly do bahna.

Rychlá pomoc záchranářů

Sice se nejedná pro záchranné jednotky o nic všedního, ale i s touto situací si dokázali docela rychle poradit. Přivezli jeřáb a skot jeden po druhém spustili ze střech na bezpečnostním popruhu. Krávy se sice všechny nakonec vrátily domů, ale mnoho z nich vykazovalo příznaky zápalu plic. Veterinář se podíval na každou z nich a pokusil se jim ulevit.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Ničivé záplavy

Jižní Korea byla zaplavena celé týdny a bičovaly ji silné deště, které způsobily nejen povodně, ale také od začátku září přinesly již 31 úmrtí. Klimatická krize v Asii je velkým tématem, který se snaží místní vláda pozitivně a aktivně řešit. Bohužel se stále potýkají s neočekávanými katastrofami, rostoucím počtem nemocných a dokonce s nedostatkem vody v některých částech země.