Zvýšením vlastní imunity získáte nejlepší nástroj v boji proti koronaviru

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Pandemie nemoci COVID-19 zachvátila v letošním roce v podstatě celý svět a v první fázi došlo k téměř okamžitému vyprodání jak roušek a respirátorů, tak také dezinfekčních virucidních prostředků. 

Lidé však zapomínají na to, že v boji proti koronaviru mají doslova eso v rukávu, a tím jsou potraviny, které zvyšují přirozenou imunitu lidského těla. Řada z nich pochází z Asie a patří k nim zejména:

  • ženšen
  • moringa
  • houba Reishi
  • panenský kokosový olej, a
  • bezinky.

Pojďte se s námi podívat na pozoruhodné účinky těchto přírodních potravin.

Ženšen

Pokud přidáte ženšen do svého jídelníčku, je zvýšení vaší imunity prakticky zaručeno. Lidé jej používají již po staletí, ba tisíciletí a za tuto dobu již poznali jeho pozitivní působení. Jedinečné látky, obsažené v ženšenu, obnovují vzájemné mezibuněčné vazby v tkáních, což připívá ke zvýšení celkové odolnosti těla proti negativním vnějším vlivům, dokonce i bakteriím.

V Asii je populární zejména pravý ženšen, známý také pod názvem čínský nebo korejský ženšen. Neslouží pouze jako prostředek pro posílení imunity, ale má také účinek na zvýšení celkové výdrže. Přispívá také k rychlejší rekonvalescenci nemocných.

Houba Reishi

Tato houba, odborným názvem lesklokorka lesklá, je již více než dva tisíce let používána v Číně a v Japonsku a v poslední době si získává také zaslouženou pozornost západního světa. Říká se jí také houba nesmrtelnosti a má řadu velice příznivých účinků, v malých dávkách upravuje spánkový cyklus, pomáhá tělu vyrovnávat se stresem a jeho dopady a v neposlední řadě funguje jako vynikající antioxidant. Ukazuje se, že má neuvěřitelně příznivé účinky také v boji s nádorovými onemocněními.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Panenský kokosový olej

Možná jej máte doma a používáte jej, aniž byste si uvědomovali, že představuje jeden z nejlepších prostředků k ochraně před viry, a to i novým kmenem koronaviru, který má na svědomí aktuální pandemii onemocnění COVID-19. Jedním z tajemstvím úspěchu je kyselina dodekanová, rep. laurová, kterou tento olej obsahuje. Mimo jiné aktivuje hormony štítné žlázy a urychluje metabolismus.

Kokosový olej obsahuje také monolaurin, což je lipidový extrakt, který obsahuje také mateřské mléko a který přispívá ke zvýšení imunity. Vědecké studie prokázaly jeho účinky při ochraně organismu před viry i bakteriemi. Díky tomuto působení se nyní vědci na Filipínách a v Singapuru zabývají jeho možným využitím při ochraně proti koronaviru. 

Bezinky

Bezinky jsou populární nejen v Asii, ale také v Evropě a Spojených státech amerických. Kromě přírodní formy je lze najít v řadě produktů, od sirupů až po čaje nebo dokonce i tablety.

Bezinky jsou přírodním zdrojem řady antioxidantů a vitamínů, posilují imunitu, chrání před negativním působením stresu, posilují srdce a zmírňují záněty. Pomáhají dokonce také při léčbě nachlazení a chřipky.