Pózují v odloženém oblečení jiných lidí a mají mnoho obdivovatelů

Starší manželský pár z Tchaj-wanu se těší obrovské popularitě, kterou by jim mohla závidět leckterá modelka nebo influencer. Provozují rodinný podnik, prádelnu, a věnují se modelingu odloženého oblečení, což z nich udělalo senzaci.

Modelkou a modelem v 80 letech

Oběma je již přes 80 let, ale navzdory tomu má jejich instagramový účet již téměř 600 tis. fanoušků. Doma jsou tak populární, že se jejich příběh objevil také v místní verzi časopisů Marie Claire a Vogue.

Prádelna, ve které manželé pracují již několik desítek let, se nachází poblíž města Tchaj-čung, které má status provincie. Po celou dobu provozu podniku docházelo k tomu, že si někteří zákazníci vůbec nepřišli pro své oblečení, a to 

  • buď záměrně nebo proto, 
  • že na to jednoduše zapomněli. 

Pár však nikdy nic nevyhodil a věci se jim tak za dobu jejich dlouhého působení nahromadily. Jejich přesný počet neznají, ale odhadují je na přibližně 400 kusů.

S nápadem na unikátní využití tohoto rodinného „bohatství“ přišel jejich třicetiletý vnuk, který je chtěl rozveselit a potěšit v době, kdy se podniku příliš nedařilo. Nechtěl, aby prarodiče upadli do letargie nebo deprese. Vymyslel, že by oba mohli pózovat v oblečení, o které jejich původní majitelé ztratili zájem.

Už když na ně poprvé namířil fotoaparát, ukázalo se, že vůbec netrpí trémou a chovají se naprosto přirozeně. Jejich aktivita zapříčinila, že jim mnozí lidé říkají, že omládli, a oni sami se cítí tak, jako by jim bylo teprve 50 let.

Manželé se shodují na tom, že jsou si sice vědomi svého přibývajícího věku, ve svém srdci však stárnutí nepociťují a cítí se mnohem mladší. Paní prohlašuje, že nezná lepší pocit než vzít si na sebe něco pěkného a slušivého a vyrazit ven za zábavou.

Sláva daleko za hranicemi Tchaj-wanu

Manželé si uvědomili, že nemusí pózovat pouze v nevyzvednutém oblečení, ale že sami mají řadu kousků, které oblékli jen několikrát a které leží někde zapomenuté ve skříni. Díky tomu si významně rozšířili šatník pro své fotografie. 

Vnuk, který s nápadem na jejich nový koníček přišel, spravuje prarodičům jejich instagramový účet. A nezůstává jen u toho, protože dědeček se o sociální sítě velice zajímá a pracuje na tom, aby mohl sám vytvářet zajímavé příspěvky. 

Poté, co začala manželskému páru a jejich úspěchu věnovat pozornost mezinárodní média, získal jejich účet za jediný týden kolem 400 tisíc nových příznivců a obdivovatelů. Vnuk své babičce a dědečkovi pravidelně překládá a předčítá poštu, kterou dostávají doslova z celého světa. Mnoho lidí píše o tom, s jakou radostí a vděčností se dívají na jejich veselé a zajímavé fotografie, které jim alespoň na chvíli dovolují zapomenout nejen na všední starosti, ale také na strach a stres spojený s aktuální pandemií koronaviru.

Zajímavé je, že manželství, které tento pár uzavřel před 60 let, bylo domluvené, což byla v té době v této části světa naprosto běžná zvyklost.