Hromadné adopce pouličních psů napříč Indií. Domácí mazlíčci ulehčují období karantény

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Když si Lakshmi Sundar v období koronavirové pandemie přinesla do svého domova podvyživené, zbloudilé štěně, myslela si, že hnědobílý uzlíček bude jejím hostem jen pár týdnů. Ani netušila, jak moc se mýlila. Pejsek jménem Meenakshi se zanedlouho stal jejím nejlepším přítelem a zjistila, že v jeho přítomnosti zvládá samotu způsobenou koronavirem mnohem lépe.

Vlna adopcí napříč Indií

Indie, která má více než tři milióny případů koronaviru, zavedla měsíční karanténu, aby se pokusila zastavit šíření infekce. Jak počet případů rostl a stále více lidí muselo zůstávat doma, začali se obyvatelé Indie uchylovat k adopci domácích mazlíčků k potlačení samoty a nalezení lásky a přátelství. Psí útulek ve městě Chennai uvedl, že každý den přicházel větší počet lidí, kteří se rozhodli poskytnout domov opuštěným čtyřnohým kamarádům. V první polovině srpna bylo z útulku adoptováno kolem 68 štěňat.

Záplava opuštěných psů

Odhaduje se, že v Indii se potuluje asi 30 milionů opuštěných psů. Aktivisté už několik let povzbuzují obyvatelstvo, aby si osvojilo co největší část pouličních zvířat, ale mnozí stále dávají přednost psům s rodokmenem.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Bezpodmínečná láska

Animesh Katiyar, který vlastní psí kavárnu Fur Ball Story v Gurgaonu poblíž Nového Dillí, pomáhá mladým lidem, ochotným adoptovat opuštěné psy. Mezi jeho služby patří:

  • Jak adoptovat štěňata
  • Školení pro nové majitele
  • Příprava rodokmene
  • Terapie pro pouliční zvířata

Domácí mazlíček lidem v karanténě pomáhá především svou bezpodmínečnou láskou. V posledních měsících poptávka po Animeshových službách vzrostla z jedné za den na sedm. Dokonce už má i své pravidelné zákazníky. Například Avani Naresh, majitel IT firmy, toužil překonat svůj celoživotní strach ze psů a v loňském roce vyhledal Animeshovo pomoc. V období karantény nakonec zjistil, že mu zvířata z Animeshovo kavárny velmi chybí. Sám tvrdí, že se domnívá, že by jeho úzkost byla mnohem menší, kdyby vlastnil domácího mazlíčka.