Proč chtěl MMA bojovník Amir Khan utéct ze Singapuru

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Celé dětství a pubertu měl Amir Khan problémy, se kterými se jen těžko vyrovnával. Byl mu diagnostikován Tourettův syndrom. Kvůli svému onemocnění nedokázal plně kontrolovat své pohyby a chování. Takovým momentům se říká tiky a ty měl Amir několikrát denně, často v nejvíc nepříjemných situacích. Trpěl nízkým sebevědomým. Neustále se trápil nad tím, co si o něm myslí jeho okolí. Nejtěžší pro něj bylo zapadnout do kolektivu ve škole.

Domů se vracel v slzách

Spolužáci se mu vysmívali a mladý Amir to nesl velmi těžce. Často ho ponižovaly i dívky. Kvůli tomu neměl o ženách příliš pěkné představy a otci se během jednoho pláče vyznal, že nikdy nebude mít dívku ani manželku.

Minulost nechal za sebou

Dnes je Amirovi 25 let. Jde o světově úspěšného bojovníka MMA. Především díky svým úspěchům si z minulosti nic nedělá a byl schopen na ni zapomenout. Dal šanci i dívkám, které ho předtím tak zklamaly. Dnes má

  • krásnou partnerku
  • roční miminko

I díky své ženě byl schopen se břemena minulosti zbavit a získat sebevědomí. Dnes je z něj cílevědomý a šťastný muž, která své tiky dokázal ovládnout a překonat. Trvalo mu ale roky, než tiky začal kontrolovat. Předtím nedokázal ani promluvit tak, jak si přál.

Ze škol odešel předčasně a okamžitě se vydal na dráhu bojových sportů. Přesvědčil rodiče, aby mu dovolili trénovat tři měsíce v USA. V plánu ale měl něco trochu jiného. Rozhodl se, že v USA už zůstane a do Singapuru se nevrátí.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Nový start

Do USA chtěl proto, že by to pro něj znamenalo nový začátek. Lidé si ho tam budou pamatovat jako Amira Khana, bojovníka MMA. Ne kluka s Tourettem. Nakonec ale svůj divoký plán neuskutečnil. Pokud by se totiž nevrátil včas, do Singapuru už by nesměl nikdy vstoupit. A proč? Čekala totiž na něj vojenská služba v singapurské armádě. Narukovat na vojenský výcvik musí všichni chlapci, kteří dosáhli 18 let.

Uvědomil si také, že utíkat před problémy na jiný kontinent, není řešením. Je nutné se postavit svým problémům čelem a vypořádat si s nimi. Tento krok pro něj byl opravdu důležitý. Své prozření popisuje velmi detailně. Změnil se díky němu ze dne na den, a prý si toho všimla i jeho rodina. Ustrašený a smutný kluk byl pryč, najednou se z něj stal sebevědomý bojovník, který ví, co chce. Dnes je rád, že v Singapuru zůstal a porazil své strachy.