Zaměstnanci lázní podvedli klientku. Google službu kategorizoval jako „veřejné toalety“

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Zařízení pro zdraví a krásu se ocitlo pod palbou kritiky. Údajné bezohledné počínání jeho zaměstnanců se projevilo na profilu místa na Google Maps – tím, že se bylo přesunuto do kategorie „veřejné toalety“.

Zní to povědomě? Je to možné. Řeč je o singapurském kosmetickém salonu Suntec City Opatra. Ten byl uživateli Google Maps označen jako „veřejná toaleta“ poté, co byli její zaměstnanci obviněni, že pod psychickým nátlakem donutili starou ženu k nákupu produktů v hodnotě více než 13 000 dolarů.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Pomocníkům v domácnosti vstup zakázán

Totéž se stalo i lázním Bellecare. Ty byly obviněny z odmítnutí služby pomocníkovi v domácnosti. Jeho zaměstnavatel byl v zařízení  údajně informován, že tomuto člověku nebudou poskytovány služby. „Žádní pracovníci v domácnosti zde nejsou povoleni, takovým my služby poskytovat nebudeme,“ dozvěděl se jeho zaměstnanec přímo v lázních. A to navzdory skutečnosti, že lázně uvedly držitele pracovních pasů mezi osobami způsobilými pro tuto službu. Zaměstnavatelé navíc lázně upozornili měsíc předem, že zakoupili balíček pro svého pomocníka.

Společnost AsiaOne, pod kterou lázně patří, se snažila vše uvést na pravou míru. Učinila tak prohlášením, že má dlouhodobou praxi poskytovat služby pomocníkům v domácnosti pouze v případě, že mají souhlasné dopisy od svých zaměstnavatelů. Toto rozhodnutí vzniklo na základě minulých událostí, kdy pomocníci v domácnosti zneužili výhod svých zaměstnavatelů sdílením balíčků lázní se svými partnery.

Ačkoli majitel společnosti veřejnost ujistil, že se jeho lázně nedopouštějí jakékoliv diskriminace, vlnu negativních reakcí to nezastavilo. Společnost byla od soboty 3. října silně kritizována na různých webech sociálních médií, jako je Facebook a Reddit. Negativní recenze a hodnocení se projevily i ve vyhledávači Google, kde nesmazatelně ovlivnily pověst jak lázní, tak i společnosti, pod kterou spadají.