První pětihvězdičkový hotel v indonéském Batamu slavnostně otevřen

Zdroj obrázku: Marriott.com

Pětihvězdičkový hotel patřící skupině Marriott International se na indonéském Batamu pro veřejnost otevřel  ve čtvrtek 1. října. Jedná se o Marriott Hotel Harbour Bay.  

Slavnostní otevření proběhlo za účasti batamského starosty Syamsul Bahruma a prezidenta společnosti Hartono Tjahjadi Adiwana.

Znamení přetrvávající naděje

Starosta Syamsul Bahrum řekl, že představitelé města vítají hotel mezinárodní úrovně i s ohledem na přetrvávající hrozbu COVID-19 a považují to za znamení naděje a přetrvávajícího optimizmu investorů.

Nově otevřený hotel má 12 pater a 216 pokojů, dále velký taneční sál o 1 300 metrech čtverečních a také konferenční místnosti o 55 až 500 metrech čtverečních pro obchodní setkání, konference a výstavy i wellness, restaurace, bary i střešní terasu. Momentálně je v provozu pouze 100 z 216 luxusních pokojů hotelu.

Očekává se, že bude sloužit hlavně hostům ze sousedních zemí jako je Singapur a Malajsie, a to díky své geografické blízkosti i obchodním aliancí s těmito státy, ale i návštěvníkům z celého světa.

„Vzhledem ke své blízkosti k těmto zemím je Batam i nadále vyhledávanou destinací pro obchodní cesty i pro dovolenou návštěvníků ze Singapuru a Malajsie,“ řekl generální ředitel nově otevřeného Batam Marriott Hotel Harbour Bay Sean Raine.

V oblasti zátoky Harbour Bay se nachází mezinárodní přístav Harbour Bay, několika hotelů, obchodních domů a restaurací.

Zdroj obrázku: Marriott.com

Jedná se již o druhý hotel skupiny Marriott v Indonésii

Jedná se o vůbec první pětihvězdičkový hotel v oblasti a o druhý hotel skupiny Marriott v Indonésii:

  • Marriott Hotel Harbour Bay
  • Sheraton Belitung Resort

V září otevřela americká skupina hotelů Marriott International také Sheraton Belitung Resort v provincii Bangka Belitung Islands. Tento hotel je obklopen více než stovkou drobných ostrovů východního pobřeží Sumatry a může se pochlubit foyer obloženým místně produkovaným mangrovníkovým dřevem Lenggadai a belitungskou žulou. Návštěvníci ze světa tak mohou ocenit opravdu lokální atmosféru.