Thajský ostrov Koh Samui chce nabídnout turistům „bubliny“

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Turismus je v současnosti v kritické situaci a špatně jsou na tom všechny kouty země, které jsou na cestovním ruchu závislé. Některé ostrovy v Asii jsou běžně plné zahraničních turistů, díky kterým mají místní práci a peníze. Kvůli Covid-19 se všichni v postižených oblastech snaží nějak přežít. Někteří se vrací k pěstování surovin, které byli jejich obživou v minulosti, jiní se pokouší přijít s lákavou a zároveň bezpečnou nabídkou pro cestovatele.

Nová možnost dovolené

Na ostrově Koh Samui bylo navrženo 23 hotelů, které jsou vhodné ze strany místní alternativní karanténní stránky (ALSQ). U většiny z nich se předpokládá, že splní všechny podmínky a budou se moci znovu aktivně podílet na cestovním ruchu. Společnost Thai Hotels Association – Southern Chapter East Cost uvedla, že z těchto 23 hotelů a letovisek, které navrhl výbor ALSQ byla již osm zkontrolováno a u zbytku proběhne kontrola během října.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Kompletní izolace

Prezident sdružení Ruengnam Chaikwant uvedl, že většina navrhovaných hotelů má budovu u bazénu a jsou vzdálené od hlavních silnic i místních komunit. Řekl, že pro turisty bude během karanténního období těžké se kamkoli dostat. Místní obyvatelé tak nebudou ohroženi turisty a turisté si budou moci užít všech služeb jednotlivých středisek.

Kromě toho bude pohyb turistů neustále monitorován více jak tisícem CCTV kamer, které budou instalované po celém ostrově. Turistické sdružení na ostrově Koh Samui také uvedlo, že každý z navrhovaných hotelů má více než 70 pokojů a dohromady by měly mít více jak tisíc pokojů. Sdružení věří, že nejméně 90 procent z těchto 23 hotelů projde kontrolou a přibližně 200 turistů by se mohlo na ostrov Koh Samui podívat a strávit tam svou dovolenou. Nás se to ovšem netýká. Pro Čechy jsou nyní zelené pouze:

  • Švédsko, Portugalsko,
  • Francie, Itálie,
  • Polsko, Rumunsko, Bulharsko, Kosovo,
  • Řecko a Tunisko.