Jeden z nejstarších soulských nočních klubů po 20 letech končí

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Noční klub MWG byl více jak dvacet let vyhledávaným místem vyznavačů undergroundové hudby. Klub byl nedílnou součástí soulského nočního života. Zářivá neonová světla, ruch velkoměsta, které nikdy nespí. Výjimečná atmosféra a nekonečné probdělé noci. S tím vším je konec. Klub definitivně zavřel minulý víkend. Viníkem je koronavirus. Restrikce a přísná opatření ochromily jihokorejský noční život. Bary a noční kluby bojují o přežití.

Dvacet let úspěchů a pak prudký pád

Klub MWG byl založen v roce 1994. Noční undergroundový klub byl v té době v Soulu spíše výjimkou, takže klub působil jako zjevení. Brzy se stal vyhledávaným místem neotřelé zábavy a celá devadesátá léta zažíval zlaté období.

MWG se nacházelo v městské části Hongdae. Klub byl menší. Jeho kapacita byla pouze 200 osob, takže měl příjemnou intimnější atmosféru. Konaly se v něm:

  • koncerty
  • účinkovali zde populární dýdžejové
  • pořádaly se zde také LGBT párty

V posledních deseti letech musel klub čelit vysoké konkurenci. A pak propukla pandemie koronaviru.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Přísné restrikce drtí jihokorejské noční kluby

Prakticky od května 2020 žijí majitelé jihokorejských nočních klubů v permanentní nejistotě. Z rozhodnutí úřadů musely bary a noční kluby několikrát zavřít. Majitelé těchto zařízení jsou zoufalí.

Majitelka MWG udělala všechno proto, aby klub nemusela zavřít. Přivydělávala si jako učitelka, dělnice na stavbě i uklízečka, a tím seznam jejich brigád zdaleka nekončí. Jenže přes veškerou snahu se jí klub nepodařilo zachránit. „Mám pocit, jako by mi trhaly části mého těla.“ shrnula své pocity Kim Eun-hui.

Soul ztratil jeden ze svých symbolů

Klub MWG se nesmazatelně zapsal do historie čtvrti Hongdae. MWG měl lví podíl na utváření soulské hudební scény v devadesátých letech. Byl známý mezi vyznavači undergroundové hudby, hip-hopu, indie i heavy metalu. Bohužel, koronavirus byl příliš silný protivník.