Největší tchajwanská zoologická zahrada zažívá během pandemie baby boom

Zdroj obrázku: Pixabay.com

V největší zoologické zahradě na Tchaj-wanu se během posledních měsíců narodilo nebývale hodně mláďat. Mezi novými přírůstky nechybí pandy a luskouni. Zoologická zahrada se kvůli pandemii koronaviru potýkala s velkým odlivem návštěvníků. Nově narozená mláďata v takto hojném počtu jsou vítanou vzpruhou a snad také přilákají spoustu návštěvníků zpět.

V zoo nebyla ani noha, zato hromada mláďat

Na počátku pandemie zela zoologická zahrada prázdnotou. Pracovníci zoo měli i přesto plné ruce práce. V zoo totiž v době pandemie propuknul hotový zvířecí baby boom.

Od počátku roku 2020 se narodila tato mláďata:

  • pandy a luskouni
  • vydry říční
  • tučňáci
  • koaly , kosmani a další

Eric Tsao, Mluvčí zoo v Tchaj-peji neskrýval nadšení: “Letos jsme měli obrovské štěstí. Naše chovy z mnoha projektů byly úspěšné. Spolupracovali jsme s partnerskými zoologickými zahradami a akvárii v jihovýchodní Asii i Evropě.“

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Seznamte se s Yuan Bao

Ačkoliv pracovníci z tchajwanské zoo mají upřímnou radost ze všech narozených mláďat, Yuan Bao se okamžitě stala novou hvězdou celé zoo. Jde totiž o mládě pandy obrovské. Odchov mláděte pandy je nesmírně těžký. Každé nové mládě je světovou celebritou. Matkou je samice Yuan Yuan a otcem Tuan Tuan. Dvě pandy, které do Tchaj-wanu přicestovaly z Číny v roce 2008. Obě pandy byly hlavní atrakcí zoo. Tchaj-wan je získal jako dar od Číny. Darované pandy byly symbolem tehdejších vřelých vztahů mezi oběma zeměmi.

Malá panda roste jako z vody

Malá Yuan Bao, což v překladu znamená „kulaté dítě“, se má čile k světu. Když se narodila, vážila pouhých 186 g. Dnes má tři měsíce a váží 5 kg.

Zoologická zahrada sdílí její fotky a videa prostřednictví sociálních sítí. Na živo si ji návštěvníci budou moct prohlédnout pravděpodobně na konci roku.

Dva luskouni poputují do Prahy

Tchajwanská zoo spolupracuje se zoologickou zahradou v Praze. Na základě vzájemné dohody pošle tchajwanská zoo do Prahy dva luskouny včetně samečka, který se narodil v dubnu.