Prozkoumejte kulinářské poklady asijské kuchyně v Singapuru

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Singapur je městským státem v jihovýchodní Asii, který vznikl odtržením od Malajsii. Jde o jedno z nejmodernějších míst planety. A zároveň nejbohatších. Singapurská ekonomika v minulém století vystřelila raketově nahoru především díky investicím a poskytování bankovnických služeb. Každá důležitá světová banka má v Singapuru svou pobočku.

Proč je jídlo v Singapuru nejlepší

Vidina prosperity a možnosti polepšit si láká již po dekády přistěhovalce všech národností. A právě multikulturní prostředí dělá ze Singapuru jedno z nejlepších míst pro milovníky asijské kuchyně. Všechny je tu totiž najdete „pod jednou střechou“.

Ať už jste milovníky pálivých indických indických a thajských pokrmů, čínských knedlíčků na páře, korejské japchae nebo prostě jen zbožňujete tradiční asijský street food, nesmíte toto město minout. Především ale nesmíte zapomenout vyzkoušet tyto luxusní dezerty.

  • kueh lapis
  • kueh salat
  • dort sugee
  • kueh ambon

Kueh lapis je dle pověsti úplně první a nejstarší dezert, ve kterém najdete vícebarevné vrstvy. Tento lahodný zákusek, jehož základem je mouka z měkké rýže uvařené na páře, je něco neskutečného. Mnohovrstvý krém je připraven z pudinku a spousty kokosového mléka.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Propadněte singapurským dortům

Kuleh lapis se objevuje pod názvem Thousand Layer Cake popř. Indonéský dort. Jde o dort s několika barvami, které se střídají v opravdu tenkých patrech, které jsou vytvořeny z pudinkového krému a korpusu. Přidává se také máslo, žloutky a speciální mix koření. Jednotlivá patra se navíc pečou zvlášť a musí být pečlivě vyválena.

Sladkosti jsou zkrátka oblíbené po celém světě. Pokud jste pod názvem kueh salat čekali něco odlehčeného a netučného, pak jste na špatném místě. Pravda ale je, že tento skvělý dezert je rovněž zelený. Jde o zákusek, který se prodává po menších částech.

Dort sugee neboli sugee cake je výsledkem míšení kultur Evropy a Asie. Jde o zákusek, který je vytvořený z krupice a mandlí. Během festivalů a oslav ho najdete v každém stánku. V Singapuru je velmi populární. Na jeho výrobu se spotřebuje hodně vajec a našlehaný žloutek mu dává pěknou nadýchanou strukturu.

Kueh ambon je doslova nebe v ústech. Někdy se mu říká honeycomb cake. Je v něm spousta tapiokové a ságo mouky. Přidejte ještě cukr, spoustu cukru a kokosové mléko. Proč si jednou za čas nedopřát pořádnou bombu? Tento dort stojí opravdu za to.