S oblíbenou klávesnicí BlackBerry se nemusíte loučit

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Ačkoliv se první mobilní telefon s dotykovým displejem objevil již v roce 1993, musel uběhnout ještě dlouhý čas, než došlo k masivnímu prodeji a oblibě dotykových telefonů.

Nová doba dotyková

Tato nová éra znamenala také ústup mobilních telefonů vybavených klávesnicí BlackBerry. Jedná se o fyzickou klávesnici, pro kterou je typické, že díky součástem, které jsou vzájemně propojené, je uživatelsky velice pohodlná a maximálně usnadňuje práci s textem. I na obrazovce lze zobrazit klávesnice a snadno tak upravovat daný text.

BlackBerry nekončí

Kanadská společnost BlackBerry však v lednu 2020 vydala prohlášení, z něhož jasně vyplývalo, že práva současného čínského partnera na design, výrobu a prodej těchto mobilních telefonů budou moci být vykonávána nejdéle do konce měsíce dubna. Společnost se již nějakou dobu zaměřila zejména na

  • oblast služeb, a
  • vývoj software.

Pro ty z vás, kteří si tuto klávesnici oblíbili a s obavami jste sledovali vývoj na poli smartphonů, však máme dobrou zprávu. Na příští rok se připravuje premiéra nového typu 5G smartphone, který klávesnici BlackBerry zachová.

Přední společnosti, první se sídlem ve Spojených státech amerických, konkrétně v Texasu, a druhá na Tchaj-wanu, se spojily za účelem vývoje smartphone s operačním systémem Android a klávesnicí BlackBerry. Vše bude nastaveno na novou mobilní síť 5G.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Novinka kombinující modernu s klasikou

Nový smartphone se nejprve představí v Severní Americe a v Evropě a bude cílit na uživatele, kteří musí často cestovat, zejména za prací. Tito zákazníci jen čekají na moderní produkty nastavené na síť 5G, protože věří, že jejich uživatelský komfort, funkce a stabilita systému přetvoří smartphone ve spolehlivého pomocníka, který bude sloužit k jejich vyšší produktivitě.

Dalším velkým plus nového smartphone je zachování firemní filozofie společnosti BlackBerry, která klade velký důraz na bezpečnost dat a ochranu soukromí, což jsou v této době velice akcentovaná a diskutovaná témata, zejména v souvislosti s evropským Obecným nařízením o ochraně osobních údajů (GDPR).

Jak je z výše uvedeného zřejmé, nový smartphone bude atypicky disponovat klasickou klávesnicí, což je spojení, po kterém část potencionálních zákazníků již nějakou dobu volá.