Thajsko se po koronavirové odmlce opět otevírá zahraničním turistům

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Na internetových stránkách Vládního věstníku bylo oznámeno, že turisté s dlouhodobým pobytem budou nyní moci vstupovat do Thajska. Toto opatření vláda schválila 15. září.

Pokud chcete do Thajska, musíte respektovat pravidla

Podle věstníku by cizinci, kteří mají v úmyslu požádat o zvláštní turistické vízum (STV), měli:

  • Být cizincem ze země s nízkým rizikem, který chce v království zůstat po delší dobu podle nařízení ministerstva zdravotnictví.
  • Přijmout dodržování preventivních opatření předepsaných vládou, včetně podrobení se alternativní státní karanténě ve jmenovaných nemocnicích/hotelech po dobu nejméně 14 dnů.
  • Předložit důkaz o místě pobytu během dlouhé návštěvy.
  • Zobrazit doklad o platbě za ubytování v hotelu nebo přijetí do nemocnice vybraných jako alternativní státní karanténní zařízení.
Zdroj obrázku: Pixabay.com

Nezapomeňte doložit všechny potřebné dokumenty, bez nich vízum nedostanete

Jako důkaz uveďte jednu z následujících skutečností: Doklad o platbě za hotel nebo ubytování, které budou použity po propuštění z karantény; kopie vlastnické listiny bytového družstva, kterou vlastní návštěvník nebo člen rodiny; důkaz o pronájmu bytu nebo domu; doklad o platbě za nákup nebo pronájem bytu bytového typu, který si cizinci mohou legálně koupit nebo pronajmout; doklad o zdravotním a úrazovém pojištění, které by mělo pokrývat celou dobu pobytu v Thajsku, s pojištěním léčebných výloh v případě ambulantního ošetření ve výši nejméně 40 000 bahtů a v případě ústavní léčby ve výši nejméně 400 000 bahtů.

Cizinci s výše potřebnými doklady budou moci požádat o jednorázovou STV z thajských velvyslanectví nebo konzulátů ve vybraných zemích. Způsobilým návštěvníkům bude za 90 dní pobytu v království účtován vízový poplatek ve výši 2 000 Bt2. Po uplynutí této lhůty budou mít imigrační úředníci pravomoc povolit návštěvníkovi dvakrát obnovit jeho vízum, vždy na dalších 90 dní. Cizinci musí podat žádost a zaplatit poplatek v souladu s pravidly. Politika STV nabývá účinnosti od 1. října a je platná do 30. září 2021.