Pandemie koronaviru způsobila přesun hlavní golfové události Jižní Koreje do las Vegas

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Hlavní golfová událost Jižní Koreje – CJ Cup, jejíž konání bylo naplánováno na polovinu října, byla kvůli restrikcím zavedeným vládou země v tomto týdnu přesunuta do Las Vegas. Druhá vlna koronavirové pandemie zdá se v Jižní Koreji opět udeřila a jejím důsledkem bude řada nových opatření, jež zase na chvíli omezí život jejích obyvatel. Jak se ukazuje, bude mít také velmi výrazný vliv na sportovní klání.

Koronavirová krize v jižní Koreji

Zatímco první vlna pandemie byla v Jižní Koreji relativně rychle potlačena globálním testováním, v současné době rozšiřování nemoci opět postupuje s rostoucími počty nakažených. To vedlo vládní orgány k zavedení nových restrikcí na cestování a také zavedení povinné karantény pro osoby přicházející do země. Působení pandemie se odrazilo také ve sportovní oblasti, přičemž golf zasáhlo prakticky kompletně. V předchozích měsících byly zrušeny dva významné golfové turnaje v Japonsku a Číně. Jihokorejský CJ Cup se zdál být tedy poslední možností, kde si asijští golfový fanoušci užijí svůj oblíbený sport naplno. Jak se ovšem ukazuje, ani tato událost nebude přes vysoké investice v zemi pořádána.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Budoucnost asijského golfu

Kvůli pandemii se tak golfové události v Asii postupně ruší či přesouvají. Zmíněný CJ Cup by měl být odehrán v Las Vegas, další turnaj Shinhan Donghae Open, jež míval světovou účast, bude odehrán pouze jako lokální soutěž. Stejně tak ženský turnaj LPGA Tour’s BMW Ladies’ Championship, jehož letošní pořádáni připadlo na říjen, bude pravděpodobně zrušen nebo přesunut. Nicméně, pořadatelé plánují se s turnaji do Jižní Koreje po opadnutí rizik a zrušení restrikcí zase vrátit. Země je totiž svou zálibou v golfu vyhlášená, a kromě mužských hráčů zde působí také řada světově úspěšných ženských golfistek. Sport je v zemi velmi populární a události tohoto sportu se těší bohaté návštěvnosti.