Rodina z Malajsie se kvůli COVID-19 po několikaměsíčním odloučení konečně shledala

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Internetem nedávno proběhlo video, na kterém je zobrazeno znovushledání jedné malajské rodiny. Tato rodina je jen jedna z mnohých, které rozdělila restriktivní a ochranná opatření, které vlády jednotlivých států přijímají ve snaze omezit šíření onemocnění COVID-19, způsobené koronavirem.

Důvod odloučení

Mala neviděla svého manžela již dlouhých sedm měsíců, kdy byla kvůli pandemii koronaviru zastavena veškerá dopravní spojení mezi Singapurem a Malajsií. Malin manžel, Kalai, odjel v dubnu na služební cestu do Singapuru, ale v té době samozřejmě netušil, že se po celou tak neuvěřitelně dlouhou dobu nebude moci vrátit domů za svou ženou a dětmi.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Nečekané setkání celé rodiny

Konečně však přišel 3. říjen, tedy den, kdy se Kalai mohl vrátit domů. Ženě však dopředu nic neřekl, jednak z obav, aby nic nezakřikl a nepřekvapilo ho další případné zpřísňující opatření, ale také proto, aby si naplno vychutnal ženino překvapení a dojetí svých dětí.

Když otec opatrně odemkl dveře do domu, zaregistrovaly jeho příchod nejprve děti, zejména dcera, která si v úžasu zakryla obličej rukama a nevypravila ze sebe ani slovo. Mala byla právě v kuchyni, kde připravovala pro děti teplou večeři, a tak se soustředila na vaření, že manžela zaregistrovala až v momentě, kdy byl těsně u ní. Počáteční šok vystřídala obrovská radost a manželé se po dlouhé době konečně opět objali.

Byl to tak krásný moment, že se nejmenší chlapeček dal z radosti do tance. Konečně měl tátu zase doma a byli všichni spolu. Když se Kalai jemně vymanil z objetí své ženy, mohl se konečně pozdravit také s dětmi, tedy

  • dcerou
  • nejmladším synem, a také
  • starším synem, na jehož tváři bylo rovněž vidět velké dojetí se shledání.

Kalai ho v objetí utěšoval, a nakonec mu vtiskl otcovský polibek.

Natočené video ze shledání poté Mala zveřejnila na sociálních sítích, kde jej řada lidí začala sledovat a sdílet, zřejmě proto, že v této těžké době všichni potřebujeme víc než jindy vidět a vnímat pozitivní zprávy. Pokud máte někde blízko sebe lidi, kteří jsou vám blízcí, važte si každého okamžiku, který můžete trávit v jejich přítomnosti.