Jsou železniční přejezdy bezpečné? Během týdne na nich došlo k druhé smrtelné nehodě

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Thajskem otřásla další smrtelná nehoda na železničním přejezdu. Přitom neuběhl ani týden od první tragické události, kdy na železničním přejezdu srazil vlak autobus. Rozčílení Thajci se oprávněně obávají o svou bezpečnost. Je thajská železnice určená výhradně jen pro odvážné?

Dvě tragické nehody v krátkém čase za sebou rozlítily thajskou veřejnost

První vážná nehoda se stala v provincii Chachoengsao. Tady vlak narazil do přejíždějícího autobusu. Tato srážka stála život 18 lidí. Druhá nehoda se stala o týden později v provincii Phetchaburi. Vlak zde rozdrtil osobní auto. Srážku nepřežila 21letá řidička. Její dva spolujezdci jsou vážně zranění. Policie převezla tělo ženy a dva vážně zraněné do nemocnice. Vyšetřování ukázalo, že pasažéři osobního auta pracovali v továrně v provincii Samut Sogkhram a autem se vydali na jídlo do Khao Yoi. Zpátky domů už ale nedojeli. Veřejnost volá po prošetření, za jakých okolností k nehodám došlo.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Thajská železnice je levný způsob, jak objevovat krásy Thajska

Pokud máte rádi dobrodružství a nevadí vám cestovat místní dopravou, cestování vlakem je ideální způsob, jak poznat krásy thajské přírody a kulturních památek.

Výhody cestování vlakem:

  • Vlakové jízdenky jsou levné
  • Vlakem můžete projezdit zemi křížem krážem
  • Lůžkové vozy jsou opatřené klimatizací nebo větrákem
  • Z vlaku se můžete kochat nádhernou thajskou přírodou i kulturními památkami

Pokud se rozhodnete pro cestování vlakem, musíte se smířit s nižším komfortem vybavení vlaků. Asi tušíte, že thajská železnice nebude patřit k nejbezpečnějším na světě. V Thajsku stejně jako v jiných rozvojových zemích se na pravidla silničního a železničního provozu moc nehraje.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Příčinou obou zmíněných nehod bude pravděpodobně selhání lidského faktoru. Bohužel, nehody tohoto typu nejsou v Thajsku vzácností. Cesta vlakem po Thajsku je ale natolik ohromujícím zážitkem, že většina cestujících na všechny obavy většinou rychle zapomene.