Tragédie v Hongkongu. Muž přiznal, že polil exmanželku chemikáliemi

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Muž z Hongkongu připustil, že polil svou bývalou manželku čističem odtoků, protože ho údajně urážela tím, že je starý a zbytečný. Vrchní soud se ve středu 7. října 2020 sešel u slyšení případu mezi seniorem Chow King-manem (71) a jeho bývalou manželkou Cheung Shing-fa (50), kterou na jejím pracovišti dne 13. června loňského roku opakovaně útočil.

Svědky tohoto hrozného činu byly i prodavači nedalekého obchodu, kam napadená ženy uprchla a svalila se na podlahu polonahá, protože měla poškozenou halenu. Chow tehdy údajně na Cheung křičel: „Zasloužíš si to za to, co jsi udělala.“ Žena přitom utrpěla poměrně vážná zranění:

  • poškození očí,
  • chemické popáleniny na více jak 28 procentech těla, včetně obličeje, pokožky hlavy, hrudníku, zad a končetin.

Náročné chirurgické zákroky

Po útoku byla napadená žena okamžitě odvezena do nemocnice a musela podstoupit hned několik chirurgických zákroků. Lékaři u ní provedli metody pro odstranění mrtvé tkáně a dostala také léky na podporu tvorby nové kožní tkáně. Nebyla ovšem jedinou obětí. Kolemjdoucí v nákupním centru byl také zasažen kyselinou, když do něj během pronásledování exmanželky Chow narazil. Kolemjdoucí skončil s puchýři na levém lokti a noze.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Soudní řízení

Ve středu se během řízení u soudu Chow přiznal k jednomu napadení žíravinou s úmyslem způsobit těžké ublížení na zdraví a dvěma útokům, které způsobily skutečné ublížení na zdraví. Jeho obhájce předal Cheung omluvu, ale přesto žádal u soudu zmírnění trestu, dokud nebudou předloženy zprávy o pozadí celého incidentu.

Nešťastné manželství

Státní zástupce Fergus King-fung uvedl, že pár se rozvedl v roce 2009, ale nadále žil společně v bytě se svým synem Tin Shui Wai až do května 2019, kdy se žena odstěhovala ke svému příteli. Soud vyslechl, že Chow poprvé zaútočil na Cheung 17. května, zatímco čekala na vlak na nástupišti železniční stanice Hang Mei Tsuen a pětkrát ji udeřil oběma rukama do hlavy. Chow vypověděl, že to udělal, protože by rozzlobený. Myslel si totiž, že jeho exmanželka štve jejich dceru proti němu.

O měsíc později šel Chod do kadeřnictví v Kingswood Richly Plaza, kde Cheung pracovala. Měl s sebou modrou plastovou lahev, jejíž obsah vylil ženě na obličej a tělo. Cheung okamžitě pocítila pálení a uviděla kouř vycházející z jejích šatů. Pokusila se utéct, ale když sklouzla na podlahu, Chow ji přitiskl dolů a nalil jí tekutinu na hlavu, obličej a tělo. Nyní mu hrozí doživotní trest ve vězení v Hongkongu.