Rychlá svačinka bez tuků a cukrů. Jak zahnat účinně a rychle hlad bez výčitek

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Určitě vás někdy na pracovišti nebo ve škole napadlo, že byste rádi zahnali hlad nějakou rychlou svačinou. Mnoho dobrot z jídelních automatů ale obsahuje zbytečné cukry a tuky, které vám při dlouhodobé konzumaci mohou zničit zdraví i postavu. Co kdybychom vám ale poradili tipy na zdravé a přesto chutné svačiny?

Oříšky Taobao

Ořechy vám pomohou zahnat chuť na sladké a dodají vašemu tělu potřebné zdravé tuky. Všechny obsažené látky jsou v rovnováze a nabízejí perfektní výživu. Oříšky Taobao jsou oblíbené hlavně proto, že se v pytlíku nachází také sušené ovoce.

Takovou krabičku si můžete vzít do práce, školy, na výlet nebo například s přáteli k vodě. Výhodou je také trvanlivost této potraviny. Ať jste v teplém, studeném, vlhkém nebo suchém prostředí, oříšky si zachovají výtečnou chuť.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Pečené sušenky s mořskou solí

Další lahůdkou jsou zdánlivě obyčejné sušenky Tabao. Podobných jsou o obchodech desítky a někdy i stovky. Tyto mají ovšem jednu perfektní vlastnost. Jsou pečené z japonské mořské soli. Můžete je tedy brát jako náhradu popcornu, brambůrek a dalších slaných pochutin, které si dáváte u večerního filmu. Pochutnáte si, a navíc budete žít stále zdravě.

Rýžový dort

Stejná značka pochutin vyrábí také malé dortíky z fialových sladkých brambor a rýže. Tyto brambory jsou skvělým zdrojem antioxidantů a perfektně tak pomáhají udržet zdravé tělo. Dvě vrstvy spojuje také sladký bramborový džem. Zákusem je měkký, nadýchaný a po jeho konzumaci necítíte těžkost v žaludku.

Dortík můžete kombinovat s mlékem, jogurtem nebo tvarohem. Pokud vám nesvědčí laktóza, vyzkoušejte sójové mléko. Uvidíte, že vás tato kombinace ohromí.

Tyčinky z tmavé čokolády

Konzumace tmavé čokolády může pomoci vyřešit vaše problémy s tlakem. Snižuje riziko srdečního onemocnění a nabízí také řadu dalších zdravotních výhod. Čokoládové tyčinky značky ENON mají různé procento obsahu kakaa od 33 do 100%. Nikdy do nich není přidáván cukr a můžete tak vybírat podle vlastní chuti. Jestliže jste zvyklý na běžnou mléčnou čokoládu s přidanými cukry, doporučuje se začít nejprve s méně procentní čokoládou.

Jogurtové a ovocné müsli

Müsli má vysoký obsah vlákniny a bílkovin, díky čemuž bude správně fungovat hlavně vaše trávící soustava. Pochutina od značky Tabao obsahuje ovoce, chia semínka, oves a mix si můžete vybrat podle sebe. Nezáleží na tom, zdali využijete směs ke snídani, svačině nebo lehké večeři, vždy vás zasytí a dodá vám potřebnou energii.

Sušené švestky

Vhodnou alternativou mlsání je také sušené ovoce. Například sušené švestky mají vysoký obsah vitaminu K, který je důležitý pro tvorbu kostí. Užívejte si proto chuť ovoce u televize nebo jen tak venku s přáteli.