Austrálie navýšila počet lidí, kteří se mohou vrátit do rodné země

Zdroj obrázku: Pixabay.com

V Austrálii je pozitivních případů na COVID-19 čím dál méně a tak místní předseda vlády Scott Morrison uvedl, že se navýší počet občanů s trvalým pobytem, kteří se mohou vrátit domů. Toto opatření má na seznamu Austrálie od července. Ve snaze snížit co nejméně hrozbu onemocněním COVID-19, byl velmi omezen počet lidí, kteří mohli do země. Stále povinná bude 14denní karanténa, kterou obyvatelé vracející se z cizí země musí přečkat v místních hotelech.

Strop se navýší od listopadu, počty nakažených jsou na minimu

Morrison navýší počet lidí, kteří se mohou vrátit do Austrálie, o 290 jedinců na 5865 lidi. Některé státy totiž uvedly, že mohou ubytovat v hotelech více lidí. O návrat do Austrálie má celkem asi 26 000 lidi. Nárůst tak přichází po tlaku na Morrisonovu vládu.

Zdroj fotografie: Pxhere

Morrison uvedl, že nejlepším způsobem, jak dostat Australany domů, je navýšení těchto limitů. Stát Victoria například má nejnižší počet nakažených od poloviny června a celkově se Austrálii daří držet čísla na nízkých počtech.

V Austrálii opatření zafungovala 

I když se lidé dostanou zpátky do rodné země, čeká je 14 dní v karanténě na hotelu. K tomu však potřebují peníze nutné na zaplacení. 

Počty pozitivních obyvatel na COVID-19 je na čtyřměsíčním minimu a není tam problém navýšit počet lidí. Premiér státu Victoria Andrews uvedl, že je s číslem počtu nakažených spokojen a strategie, kterou si stát zvolil, funguje. Austrálie celkové zaznamenala asi 27 000 nakažených nemocí COVID-19, což je mnohem méně  než je v ostatních rozvinutých zemí. V Melbourne ale museli izolovat asi 800 obyvatel, když se jeden případ objevil v místní škole. 

Zdroj obrázku: Pixabay.com