Jemné a pevné vlasy na korejský vzor bez roztřepených konečků. Poradíme, jak jich dosáhnout

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Korejky opět přinesly do našich končin nový trend, který si mnoho obyvatel Evropy hned oblíbilo. Tentokrát místo trendu péče o pleť představili zajímavé korejské účesy a péči o vlasy.  Liší se od obvyklých účesů, které jste zvyklí denně vidět na sociálních sítích. Korejské kudrlinky jsou lehké, s drobnými a přirozenými vrstvami.  Poradíme vám, jak takových kadeří dosáhnout.

Výběr správného kondicionéru

Pokud máte vlnité vlasy, možná vám kadeřníci tvrdí, že byste se měli vyhýbat kondicionéru, aby je zbytečně nenarovnával. To je ale velký mýtus.

Když nebudete kondicionér používat při každém mytí hlavy, zaděláte si na roztřepené konečky, suché vlasy a místo jemných kudrlin budete mít rozlétané nevzhledné vlny. Vybírejte takový kondicionér, který je navržený speciálně pro vlnité vlasy, neobsahuje silikony, parabeny a další nevhodné látky.

Nezapomeňte jej aplikovat vždy, než začnete s vysoušením hlavy. Svým vlasům tak dopřejete ochranu, kterou potřebují.

Vlasové oleje

Vybírat byste měli také správný vlasový olej. Zabrní roztřepení konečků a lámání vlasů. Díky němu bude vaše hříva nejen nádherně lesklá, ale také pevná. I po barvení tak vaše vlasy budou plné síly a života. Vyrábějí se také druhy s tepelnou ochranou, která je vhodná k použití před fénováním.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Jakou zvolit kulmu?

Každý nemá vlasy přirozeně vlnité, a proto si k takovému účesu musíme často pomoci. Existuje mnoho velikostí natáček a také kulmy mají rozdílné hlavice. Přejete-li si držet korejského trendu, vybírejte natáčky střední velikosti. Za pouhých 15 minut vám bez tepelné úpravy mohou vytvořit nádherné vlnky. Není potřeba vlasy zatěžovat teplem.

Vlasy nezesvětlujte

Možná vás láká vyzkoušet nový vzhled, ale radíme vám, abyste své vlasy nezesvětlovaly. Látky obsažené při odbarvování váš vlas ničí, a i když se vám bude zdát po kadeřnickém zákroku plný života, můžete si všimnout, že se časem jeho stav horší. Spíše navštěvujte kadeřnictví kvůli speciálním vyživujícím kůrám. Nikoli pro barven nebo odbarvování.

Kadeře ze salónu

Existuje také možnost trvalých vln, která se opět vrací do módy. V takovém případě je ale dobré si vše pořádně rozmyslet. V salonu vám pomocí chemikálií mohou vlasy permanentně natočit a dodat jim tak objem. Svému stylistovi můžete také ukázat obrázek, aby tušil, jaká je vaše představa.

Údržba

Pokud jste vyzkoušeli předchozí kroky, jistě již máte nádherné korejské kadeře. Nyní přichází složitější část, a tou je údržba. Dopřávejte svým vlasům spoustu vitamínů ze stravy, sportujte, fénujte je jen občasně a stejně tak dávejte pozor i na jinou tepelnou úpravu. Pravidelně je pročesávejte, myjte přibližně dvakrát týdně a používejte všechny výživné produkty při mytí.