Autonehody v Singapuru. Podívejte se, jaké nebezpečí číhá na silnicích

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Nehody se dějí dnes a denně. Příčin může být mnoho, od nepozornosti, přes ignorování dopravního značení nebo riskantní chování za volantem. Převážně křižovatky, kruhové objezdy a další složitější místa na silnicích jsou důvodem, proč mnoho řidičů zpanikaří nebo neví jak zareagovat. Následkem toho způsobí nehodu.

Složitá situace v Singapuru

V Singapuru jsou nehody časté, a proto úřad pro pozemní dopravu zkouší vymyslet nová opatření, kterými by situaci zlepšil. Jsou instalovány nové světelné signalizace a značení, které by mohly předejít neštěstí.

Pokud se do této lokality vydáte na dovolenou a půjčíte si zde vůz, mějte se na pozoru, abyste nemuseli řešit potíže s bouračkou. Přinášíme vám seznam míst, která jsou v této oblasti nejrizikovější.

Klikatá cesta

Island Expressway je místními přezdíván jako „klikatá“ cesta. Právě zde je několik nebezpečných míst, které dokážou správně odhadnout jen zkušení řidiči. Jestliže zamíříte směrem k městu Tuas, čeká na vás mnoho nebezpečných míst. Na silnic je mnoho nepřehledných sjezdů a pro návštěvníka je často těžké se dostat tam, kam potřebuje. Chaos pak způsobuje mnohé autonehody.

Těžká nákladní vozidla se zde musí řadit do pravého pruhu, aby se k výjezdu dostala. Často se také stává, že jsou řidiči výjezdem zaskočeni, příliš rychle zpomalí, čímž ohrozí další účastníky provozu. Některá těžká nákladní vozidla totiž nejsou schopná rychle zastavit.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Mokrá vozovka

Ani déšť není v těchto končinách ničím neobvyklým. Mnoho řidičů nepřizpůsobí rychlost své jízdy stavu vozovky, a poté se jejich automobil na mokré části přetáčí. Někteří zpanikaří, strhnou volant na stranu a zapříčiní tak nehodu. Proto se doporučuje ve vlhkém počasí řídit opatrně.

Braddelova cesta

Jedná se o hlavní magistrálu, kterou lidé využívají, aby se vyhnuli silnicím, které jsou zpoplatněny. Některé úseky jsou ale matoucí. Silnice je tak rovná, že vybízí k tomu, aby řidiči nedodržovali rychlost. Právě zde můžete dostat nejčastěji pokutu, ale také se stát účastníkem autonehody.

Kamenem úrazu jsou také semafory umístěné v zatáčce. Jakmile se dostanete na křižovatku a odbočíte, dávejte pozor, zdali se zde nenachází semafor. Vždy pokračujte v cestě až ve chvíli, kdy budete mít zelenou. Místní systém se může zdát složitý, ale při jeho dodržení vše perfektně funguje.

Kruhové objezdy

V Singapuru se kruhové objezdy neobjevují často, ale tam kde jsou, způsobují značné zmatky. Jeden z nich, nazývaný Newton Circus je zmatečný hlavně proto, že je vybaven světelným značením. Mnoho návštěvníků tudíž netuší, jak by se mělo zachovat. Možná se také zařadíte do špatného pruhu, který nenabízí výjezd. Rada zní jednoduše. Zopakujte celé kolo a snažte se zařadit do správné části. Nikdy nezmatkujte na konci před výjezdem, protože byste ohrozili další řidiče.