Nakažená žena (45) varuje před koronavirem. Zažila neskutečné komplikace

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Koronavirovou infekci zažila také žena ve středním věku z Polska. Nikdy by nečekala, že onemocnění s sebou může nést tak vážné komplikace a všechny ostatní varuje. Průběh její nemoci byl nepříjemný a traumatizující. I když je její příběh děsivý, neváhejte se s ním seznámit, pomůže vám lépe pochopit opatření, která vláda stále mění a vydává.

Proč se stal její příběh slavným?

Nakažených je spousta, přesto se příběh Polky ve středním věku dostal k uším i očím mnoha lidí. Její stav je opravdu vážný, není známo, jestli někdy znovu získá kondici. Příběh ženy ve středním věku ukazuje, že se nevyplatí hrozbu podceňovat.

Příznaky

Žena z Polska se jmenuje Renata Ciszek. Je sice Polka, ale mnoho času tráví také v severním Irsku. Byla nakažena koronavirem pravděpodobně na konci května. Na začátku června začala pociťovat první příznaky. Měla velmi vysokou horečku, ztratila chuť a čich a cítila se velmi slabě.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Brzy zavolala sanitku, aby ji odvezla do nemocnice. Ukázalo se, že rychlý zásah jí zachránil život. S každou hodinou se zdraví paní Renaty dramaticky zhoršovalo. Měla plicní embolii, blokády a krvácení do mozku. Lékaři byli nuceni ji připojit k ventilátoru a později k zařízení, které jí nahradilo plíce. Tři týdny byla ve farmakologickém kómatu.

Vyjádření pacientky

„Pamatuji si, jak mi všechny hadičky vedly do krku. Měla jsem respirátor a zařízení mi pomáhalo dýchat. Plakala jsem a byla jsem vyděšená. Pořád mi říkali, že jsem v bezpečí, drželi mě za ruku a já se opravdu bála,“ tvrdí.

Doba strávená v nemocnici byla obtížná i po psychické stránce. Vzhledem k stavu pacientky nebylo možné, aby ji navštěvovali příbuzní. Jedinou možnou formou kontaktu bylo použití internetu. Nemohla mít ani vlastní oblečení. Žena díky úsilí zdravotnického personálu koronavirus porazila, ale zotavení bylo velmi dlouhé a obtížné. Strávila měsíc a dalších patnáct dní v nemocnici. Nedávno se tam kvůli pneumonii musela vrátit na další dva týdny.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Komplikace trvají i nadále

I dnes musí Polka čelit komplikacím. Její plíce už nefungují tak, jako dřív. Kvůli svalové slabosti se pohybuje na invalidním vozíku. Před kontaktem s virem byla velice aktivní osobou. Dnes má stejné následky, jako kdyby prodělala vážnou mrtvici. Stále jí lékaři nejsou schopni povědět, jestli se její kondice někdy v budoucnu vrátí.