Vědci prozkoumali těla těch, kteří zemřeli na koronavirus. Odhalili zajímavý objev

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Přečtěte si také: Cardio ActiveTonerin recenzeParaxan

Stovky tisíc lidí na světě jsou nakaženi nebezpečným koronavirem, a to každý den. Od začátku pandemie se nakazilo více než třicet osm milionů lidí a více než jeden milion nemoci podlehl. Vědci se zaměřili na těla těch, kteří boj s virusem nezvládli a přicházejí s nečekaným objevem.

COVID-19 stále útočí

Statistiky mluví jasně a zároveň mnoho lidí děsí. Ukazují totiž, že Covid-19 pokračuje. V úterý univerzita Johna Hopkinse uvedla, že od začátku pandemie se na celém světě nakazilo více než 38 milionů lidí. Podle informací zemřelo přesně 1 083 875 lidí, zatímco 26 354 211 bylo vyléčeno.

V souvislosti s onemocněním se také snaží mnoho organizací a institucí pomoci s výzkumem. Vědci z Vision Center a Eye Tissue Bank v Eversightu ve státě Ohio provedli pitvu u deseti lidí, kteří zemřeli kvůli infekci koronaviru. Podle výzkumu měly proteiny viru přežít v očích mrtvých. Tento objev byl zajímavý a také šokující.

Koronavirus žijící v očích

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Nepochopitelný jev brzy lékaři a vědci sdíleli se světem. Vědci uvedli, že Covid-19 byl nalezen primárně v rohovce. Také se nacházel ve spojivce, což je tkáň, která lemuje vnitřek očních víček. Jak poznamenal Onkar Sawant, díky provedenému výzkumu bude možné odhadnout riziko infekcí i z této části těla. Takový krok je pro lékaře velmi významný.

Lékaři budou více v bezpečí

Výzkum také ukázal, čeho by se měli bát lékaři a ošetřující. Hlavní motivací výzkumníků bylo zajistit bezpečnost našich chirurgů a jejich pacientů, jak řekl pan Sawant v rozhovoru pro noviny.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Infekce koronavirem je možná i skrze oči, a proto je tak důležité, abychom si pamatovali, jak důležité je časté mytí a dezinfekci rukou. Pokud je na našich rukou virus, tření nebo dotek oka způsobí, že se virus dostane do těla a nakazí nás. Oči jsou spojeny s nosem slznými kanály, odkud se virus může šířit do našich plic.