Na cestě napříč Asií navštivte nejlepší zdejší vinařství

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Milovníci vína mohou zavítat i do Asie, kde se nachází spousta skvělých vinařství, které stojí za to navštívit. Vzhledem ke slunečnému podnebí, typu terénu je s podivem, že Asie není pro svoje vinařství známá. Když se řekne Asie, spousta lidí si vybaví pláže, hory a místní pokrmy. A seznam míst, která byste měli navštívit, ale rozhodně patří také vinařství. Nabídky místních vín vám určitě učarují a na chvíli zapomenete na vína z Evropy.

Vinice nabízejí také možnost ubytování a samozřejmě degustaci

Každoroční ochutnávky vína, soukromé akce a prohlídky vinařských sklepů – to vše nabízí první vinařství z naší nabídky. Nachází se poblíž hlavního města státu Shan a jmenuje se Aythaya Vineyard Myanmar. Kromě jiného se můžete ubytovat v krásných bungalovech. Určitě ochutnejte Aythaya Rosé nebo Aythaya Red.

Vinařství v Indonésii nesoucí název Hatten Wines má rozlohu 45 hektarů. Je rodinným podnikem a můžete jejím prostřednictvím poznat celou Indonésii. Nejznámější jsou růžová vína. Největší zážitek si dopřejete, pokud si k vínu dáte i tu správnou pochutinu. Toto vinařství bylo v roce 2017 oceněno jako Vinařství roku.

GranMonte v Thajsku byl dříve, než se stal vinařstvím, domovem ořechů kešu a také kukuřičných polí. Poté se stal jednou z nejlepších vinic v Thajsku a rozhodně stojí za návštěvu. Také zde si můžete rezervovat několik nocí v penzionu, abyste měli dokonalý zážitek. Vinařství nabízí také skvělou kuchyni v restauraci VinCotto, kde vám naservírují jídlo lahodící s místními víny.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Zážitek umocníte poznáváním kultury místa, kde se vinařství nachází

Pokud vás zajímá historie japonského vína, zavítejte na místo v prefektuře Yamanashi do vinařství Château Mercian. Dozvíte se spoustu informací o pěstování hroznů nebo fermentovacím procesu. Merlot je jedním z jejich nejlepších vín a k němu si můžete dopřát něco dobrého v místní kavárně. Společně s přáteli se poté můžete vydat na prohlídku rozlehlých vinic.

V Indii můžete cestovatelský zážitek spojit s vinicemi Grover Zampa, což je rodinný podnik založený v roce 1988. Zaměřují se na prémiová vína a vlastní značku La Reserve. Umístění vinic je ideální pro pěstování hroznů. Vinařství je chráněno svahy Nashik a Nandi Hills.

Pokud se tedy rozhodnete navštívit nějakou asijskou zemi, nezaměřujte se jen na objevování místních pokrmů a kultur. Za zastávku rozhodně stojí i jejich vinice, kterými mohou konkurovat těm nejlepším na ostatních kontinentech. Získáte tak přehled o vinařské kultuře v Asii.