Tradiční asijské chlebíky. Zkuste si je připravit doma

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Milujete jídlo a nejraději byste ochutnali každý pokrm, který se vám dostane pod ruku? Představujeme vám chleba, který je však zcela originální. Nechutná jako běžné pečivo a připravit si ho s trochou šikovnosti můžete i u sebe doma. Poznejte asijskou kuchyni a ochutnejte nepoznané chutě.

Chléb na tisíce způsobů

Kontinent, jako je Asie, se může pochlubit dlouhou a bohatou historií výroby chutných chlebů. Existují stovky a možná i tisíce receptů na přípravu tohoto pokrmu. Každý v asijských zemích rád experimentuje s jídlem, a proto máme v dnešní době možnost ochutnat nebo si sami připravit spoustu rozličných pokrmů.

Indické pečivo Naan

Pečivo v podobě Naan je nejoblíbenějším chlebem ve střední, jižní a západní Asii. Tradičně se vyrábí ve speciální hliněné peci. Je ideálním společníkem při konzumaci ostrých jídel. Indie si zakládá například na oblíbeném kari koření. Chleba dokáže zjemnit jeho chuť a je tak skvělou přílohou.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Jedním z důvodů, proč je tento chléb tak oblíbený, je jeho dlouhá historie. Tento chléb se peče v rodinách od čtrnáctého století. Často se podobné pečivo plní česnekem, ořechy nebo jinými dobrotami. Pečlivé hospodyňky jeho povrch potírají máslem, aby byl pěkně křupavý.

Hongkong

V této oblasti se připravuje tzv. ananasový chléb. Nenechte se zmást jeho názvem. Zmíněné ovoce totiž není součástí receptu. Chléb se tak nazývá jen kvůli své tvarové podobnosti se skutečným ananasem. 

Pečivo je sladké, velmi jemné, a hned při prvním kousnutí vynikne drobivá vrchní vrstva, která je příjemně křupavá. Ananasové buchty pocházejí ze Šanghaje, ale najdete je v čínských čtvrtích po celém světě.

Čína

Tato země se chlubí další delikatesou. Jedná se o čínskou snídani, která není pečená na rozdíl od jiných. Místo toho smažená. Číňané připravují tyčinky, které jsou velmi lehké a mají nadýchanou strukturu. Obvykle se konzumují s rýžovou kaší, ale můžete ji ponořit také do sójového mléka.

Lidé často čekají ve frontě u pouličního stánku, aby získali tyto teplé tyčinky, stejně tak, jako si Francouzi pochutnávají na svých oblíbených croissantech.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Pan de Sal

Pečivo najdeme také na Filipínách. Zde mají sladký chléb, který si obvykle dávají s margarínem, sýrem nebo hovězím masem. Filipínci je také rádi namáčejí do kávy nebo horké čokolády. Tento chléb většinou prodávají za úsvitu pouliční prodejci nebo malé pekárny.  

Na Filipínách najdete spoustu variant tohoto chleba. Například lahodný a oblíbený druh lze zakoupit v oblasti Siargao, hlavním městě surfování. V této oblasti má chleba tvar surfového prkna a nazývá se pan de surf. Je vyroben v tradiční troubě s kokosovými slupkami a naplněn masem s kokosovou příchutí.