Filipínský bojovník UFC z malé vesnice bojuje o nejlepší umístění v Abú Dhabí

Zdroj fotografie: Asiastock photobank

Zápasník Mark Striegl pochází z Filipín a v současné chvíli bojuje o nejlepší umístění v Abú Dhabí. Již od dětství věděl, že ho boj bude naplňovat a věnuje se mu intenzivně. Ještě nepatří mezi nejslavnější zápasníky světa, ale rád by se do takové pozice jistě dostal. Jaká je jeho motivace a co mu dodává sílu?

Smíšená bojová umění

Marka vždy lákala možnost naučit se bojovat. Nechtěl se však zaměřit jen na jediný styl boje a proto volil smíšená bojová umění. Dnes je mu 32 let a konečně se cítí být plný síly a připravený do boje. Podle svých slov byl již zamilovaný a jeho druhou láskou je právě sport.

Historie na Filipínách

Filipíny obývaly silné kmeny, které se nebály bojovat za svou nezávislost. Od roku 1565 do roku 1896 úspěšně bojovali, aby nikdo z jejich země neodnesl zlato nebo jiné cenné materiály. Nechtěli totiž, aby se cennosti dostaly do španělských rukou. Bojovali proti japonským okupantům dokonce i v době druhé světové války.

Zápasník Mark tvrdí, že ho tato historie dlouho obklopuje a cítí jí na každém místě. Baguio city je dnes domovem mnoha tělocvičen, kde se na zápas cvičí mnoho bojovníků, včetně mistra, kterého zná svět pod jménem Joshua Pacia.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Mládí a život

Zápasník se narodil v Tokiu, ale život trávil na Filipínách. Začal se učit karate a wrestling. Později všechny styly začal kombinovat. Strávil také několik let na škole v Kalifornii, a nakonec se vrátil na Filipíny.

O zápasech tvrdí, že je bere jako šílenou hru. Je to pro něj super zábava a velké dobrodružství. Konkuruje mu také Nurmagomedov, kteréu je 28 let. Zápasník také láká diváky a tvrdí, že to bude zábava. „Nikdy nejsem nudný,“ směje se. Diváci se podle jeho slov mohou u vystoupení vybouřit, zažít nečekanou atmosféru a poznat skutečný boj.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Koronavirus a zápasníci

Mark má v zápasech MMA celkem osmnáct vítězství. Práci, jeho koníček a celý život mu ale stejně jako všem ostatním zhoršuje situace spojená s koronavirem. Musel absolvovat karanténu a nemůže se trénování věnovat naplno. Zápasník tvrdí, že měl horečku a na krátký čas ztratil čich i chuť. Vše se ale brzy zlepšilo a nyní je mu výborně.

Bojí se ale, stejně jako mnoho dalších sportovců, že by mu virus mohl zastavit kariéru, která se v současné chvíli blíží k vysněnému vrcholu. Bude tedy doufat, že se vše brzy uklidní a on bude moc pokračovat v dosažení svého cíle.