Přední asijská stylistka doporučí, jaké šperky se hodí k vaší pleti

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Ženy rády chodí kolem zlatnictví a klenotnictví a obdivují krásu všech šperků. Existují různé materiály, odstíny a možnosti, my vám ukážeme, jaký typ materiálu se hodí k vaší pleti a jaký vám rozjasní tvář. V článku najdete pět nejčastějších kovů, že kterých se šperky vyrábějí. Zjistíte, které se pro vás hodí a které nikoliv. Určitě byste pro výběr šperků měla koukat po barevném typu.

Nejlépe jsou na tom ženy, které mají neutrální odstín pleti – těm totiž budou slušet všechny barvy kovů. 

Jak zjistíte, jaký máte odstín pleti?

Na určení správného typu pleti není nic složitého. Teplý tón poznáte podle zeleně vypadající žíly na zápěstí (žlutá a modrá se rovná zelená). Pokud se vám žíly zdají modré, máte chladnější typ pleti a jestli se nemůžete rozhodnout, jakou barvu žíly mají, jedná se o neutrální podtón.

Jako první představíme žluté zlato. Je to slitina zlata, stříbra a mědi nebo zinku. To má za následek právě nažloutlý odstín. Čím více zlata, tím je větší cena a také silnější odstín žluté barvy. Žluté zlato se hodí pro teplé tóny.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Bílé a růžové zlato je mezi ženami oblíbené 

Bílé zlato je slitina čistého zlata s bílým kovem. Tím může být nikl, stříbro nebo nebo palladium. Stejně jako u žlutého zlata i bílé může obsahovat nikl, na který může mít spousta lidí alergická. Proto je důležité si ověřit, zda šperk nikl obsahuje. Bílé zlato je ideální pro chladné tóny pleti.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Ženy mají rády růžovou barvu a proto je růžové zlato velmi oblíbené. Je vyrobeno z kombinace čistého zlata a červenohnědého měděného kovu. Čím více mědi, tím hlubší a tmavší bude odstín růžové. Tento šperk se skvěle hodí k teplejším typům pleti. Ženy s chladnějšími odstíny pleti ale nemusí zoufat. Je lichotivý I k takovému typu pleti. 

Kromě zlatých šperků různých barev existují šperky:

  • Pozlacené
  • Zlatý vermeil 
  • Šperk vyplněný zlatem

První dva zmíněné druhý šperků jsou levnější než šperk, který zlata obsahuje nejvíce. 

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Sáhněte také po mosazi, titanu nebo platině

Stříbro je stejně jako zlato příliš měkké na to, aby z něj mohly být vyrobeny šperky. Místo toho najdeme šperky, které jsou vyrobené pouze z 92,5% ze stříbra a zbytek je z jiných kovů. Chladné tóny pleti budou ideální tváři pro stříbrné šperky. Díky nim bude pleť vypadat zdravěji.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Platina je skvělý materiál díky své trvanlivosti a je odolný proti poškrábání. Je však dražší než zlato, protože je vzácnější a také hustší. Stejně jako stříbro bude platina slušet lidem se studeným typem pleti. Další známé materiály.pro výrobu šperků jsou:

  • Titan, nejtvrdší kov na světě
  • Mosaz, který je levnější náhradou zlata díky své barvě 

První zmíněný je vhodný pro ženy se studeným typem pleti. Titan je lehký a pokud netrefíte velikost například prstenu, musí se roztavit a přepracovat. Mosaz je také odolná a dá se odlévat, proto je oblíbená především v bižuterii. Je vhodná pro teplejší odstíny pleti.