Odborník potvrdil propuštěný seznam zvláště nebezpečných nemocí v případě COVID-19

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Zdraví a mladí jedinci mohou být nakaženi koronavirem, a přesto necítit žádné příznaky. Pokud spadáte do skupiny mladých, dejte si pozor na nemoci, kterými trpíte. Pokud máte nějakou vážnější chorobu, spadáte také do skupiny ohrožených lidí.

Seznam nebezpečných onemocnění

Odborníci, jako jsou lékaři a vědci, zveřejnili seznam, na kterém můžete zjistit, které choroby představují větší riziko pro někoho, kdo se nakazil koronavirem. Lidé, kteří patří do rizikové skupiny, by měli věnovat zvláštní pozornost dodržování pravidel.

Zvláštní přístup k pacientům s další chorobou

Odborníci, kteří seznam dali dohromady, se domnívají, že chronická onemocnění vyžadují zvláštní léčbu a jsou předpokladem pro to, aby ti, kteří jimi trpí, dostali vakcínu jako první. Ohrožení lidé by podle nich měli být na prvním místě. Analýzu zahrnující výzkum ze čtyř kontinentů provedl tým vědců z vysoké školy Penn State College of Medicin.

Testy a výzkumy

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Lékaři a vědci analyzovali zdraví šedesáti pěti tisíc pacientů s COVID-19. Každý z nich trpěl další chorobou, která ohrožuje jeho zdraví.

Převážně se projevilo jedenáct z nich. Na ischemickou chorobu srdeční problémy, cukrovku, vysoký krevní tlak, rakovinu, chronické onemocnění ledvin, chronickou obstrukční plicní nemoc, cerebrovaskulární onemocnění, srdeční selhání, astma, chronické onemocnění jater nebo HIV / AIDS.

Průměrný věk pacientů byl nad šedesát let. Bylo zjištěno, že hlavně pět zkoumaných nemocí je zvláště nebezpečných pro ty, kteří koronavirem onemocněli. Jedná se o chronické onemocnění ledvin, ischemickou chorobu, hypertenzi, srdeční selhání, cukrovku a rakovinu.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Názor odborníka

Profesor Artur Mamcarz, který se živí jako kardiolog a je vedoucím tří oddělení interních chorob a kardiologie na lékařské univerzitě ve Varšavě, zdůrazňuje, že v případě pacientů s COVID-19, kteří trpí dodatečnými chorobami, může být jejich stav závažně ohrožen.

Jak by o sebe nemocní měli pečovat?

Mamcarz radí, aby lidé dodržovali pravidla, jež doporučují odborníci. Aby pravidelně užívali předepsané léky, zdravě se stravovali, byli fyzicky aktivní, dbali na hygienu a každý den si měřili krevní tlak a hladinu cukru v těle.

Zdravý životní styl tak dokáže ochránit nejen před virem, ale také poskytuje pacientům delší a kvalitní život.