Lékař sám onemocněl koronavirem COVID-19. Odhalil nejlepší domácí způsoby léčby a prevence

Zdroj obrázku: Freepik.com

Lékař z Polska, který onemocněl virem COVID-19, popsal svou zkušenost a odhaluje nejlepší způsoby, jak se nemoci co nejrychleji zbavit. Rozhodl se podělit o své zkušenosti i s ostatními. Pokud znáte někoho, koho nemoc napadla, nebo jste si ji sami prošli, využijte těchto rad. Lékařovy rady jsou určené hlavně těm, kteří mají sice závažné příznaky, ale zase ne na tolik, aby byli hospitalizováni.

Dřív než svoje rady zveřejnil, radil se s ostatními lékaři

Lékař jménem Dawid Ciemega se o svoje rady podělil na Facebooku. Podle něj jsou to nejlepší řešení, jak si s nemocí poradit, aniž bychom hodně trpěli. Všechny tipy, které uveřejnil, řešil také s ostatními lékaři, protože ví, že sdílení mezi doktory je důležité. Způsoby jsou tak opravdu účinné a hlavně bezpečné, což je pro mnoho nakažených důležité.

Lékař se začal cítit špatně asi pátý den od začátku příznaků. I když mohl sám dýchat a nemusel být napojen na přístroje, neměl sílu ani vstát. Po tomto kontaktoval své kolegy v nemocnici a společnými silami sepsali seznam věcí, které pomáhají proti tomuto onemocnění.

Nepoužívejte léky, ale nadopujte se vitamíny C a D

Zdroj obrázku: Pixabay.com

První tip vás asi nepřekvapí. Neexistuje zatím žádná účinná vakcína ani léky proti COVIDU-19, takže je hloupost na bolesti způsobené tímto koronavirem užívat běžné léky. Na chvíli vám možná uleví, ale dlouhodobě úlevu neposkytnou. Pomoci vám mohou naopak vitamíny. Jedná se hlavně o vitamín C a D, oba podporují imunitu a pomáhají zvládat nemoci. Pozor si ale musí dát lidé, kteří mají nemocné ledviny. Pro ně je velké množství vitamínu C nebezpečné.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Dalším tipem je samozřejmě zdravá strava. Koronavirus sice zapříčiní ztrátu čichu a chuti, přesto je důležité správně jíst. Koronavirus oslabuje celý imunitní systém. Lékař doporučuje také dostatek odpočinku a spánku. Nejde jen o fyzický spánek, ale tak o odpočinek vaší mysli. Pokud se budete stále stresovat, že je vám špatně, rozhodně si tím nepomůžete. Zkuste na všechno zapomenout a pusťte si svou oblíbenou hudbu nebo film.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Na co byste (ne)měli zapomenout?

Výše určené způsoby řešení úlevy od koronaviru jsou těmi důležitými. Není to však všechno, existují i další možnosti, jak si buď ulevit od bolesti, nebo sledovat příznaky.

  • Sledujte také tlak a teplotu těla
  • Reagujte ihned při změně reakce svého těla
  • Rozhodně v období nemoci zapomeňte na horkou vanu, zejména večer

V teplé vodě a navíc v poloze vleže můžete snadno ztratit vědomí, proto lékař doporučuje se koupelím vyvarovat. Rychlá sprcha bude určitě lepší a praktičtější.

Zdroj obrázku: Pixabay.com