Nová polní nemocnice na letišti se připravuje. Samostatný provoz letiště neovlivní

Zdroj obrázku: Freepik.com

Svět obletěla nová zpráva plná naděje. Připravuje se totiž nová polní nemocnice. V současné epidemiologické situaci v Polsku jsou dočasné nemocnice nutností.  Ve středu 4. listopadu byl překonán další rekord v počtu infekcí, a to přes dvacet čtyři tisíc případů. Další polní nemocnice má přispět ke zlepšení systému zdravotní péče právě v naší sousední zemi.

Naděje pro nemocné

Brzy bude postavena nová polní nemocnice. Obyvatelé Slezského vojvodství se na to mohou spolehnout. Právě zde na letišti brzy dostanou pomoc pacienti infikovaní nepříjemným virem SARS-CoV-2.

Nová polní nemocnice

Zprávy o nové polní nemocnici se dostávají pomalu a jistě do médií. Práce již byly zahájeny, zařízení bude stavěno rychle a z dostupných zdrojů na mezinárodním letišti v Katovicích. Bude se jednat o druhou polní nemocnici v této oblasti. Mluvčí stavební společnosti potvrzuje, že práce probíhají pod dohledem, rychle a vše jde podle plánu.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Omezí nemocnice provoz letiště?

Nová polní nemocnice v Polsku obsadí jeden z hangárů na letišti. Nepředpokládá se, že by jeho vytvoření ovlivnilo samotný provoz letiště, jak zdůraznil pracovník místního letiště.

Jedná se totiž o hangár oddělený od části nákladní a té, kde nastupují cestující, což vyplývá přímo ze sanitárních předpisů, které je třeba dodržovat.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Stovky pacientů

Mluvčí společnosti dodává, že nová polní nemocnice v Polsku bude schopna přijmout i několik stovek pacientů trpících chorobou. Zajišťuje, aby poskytovaná zdravotní péče splňovala standardy nemocnice pro lidi s onemocněním.

Podle zástupce společnosti má polní nemocnice oznámit svoji připravenost brzy, a to přibližně do dvou týdnů.

I když se většina odborníků snaží počet nakažených co nejefektivněji snížit, stále se nedaří a je dobré, mít alespoň nějaké volné kapacity, kdyby se situace vymkla kontrole. Zdravotníci pak budou moci být klidnější, jelikož se nestane, že by nebyla místa pro nemocné.