Letuška ukázala, jaká je její práce v letadle během pandemie COVID-19

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Pandemie koronaviru změnila celý svět. A změna nastala také u leteckých společností, které omezily svůj provoz nebo omezily kapacity míst, která lze v letadle obsadit. Spousta lidí pracuje z domova, musí nosit roušky nebo štíty, provádějí se skenování SafeEntry.

Letuška Nur Surva sdílela video, v něm popisuje svou náplň práce

U leteckých společností se musely letušky naučit spoustu nových věcí. Bylo to ze dne na den, a tak neměly moc času vstřebat všechny informace a pokyny. Letuška Nur Surva na Facebooku sdílela video, kde mohou lidé, kteří nemají možnost létat vidět, co všechno její práce obsahuje a na co by neměla zapomínat. Video bylo nahrané živě, takže lidé měli možnost poznat let do Frankurtu. Mohli jste tak vidět nejen co se odehrává v zákulisí na palubě.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

První věc, kterou letušky musí udělat, je nasadit si ochranné brýle. Další položkou, kterou mají letušky v seznamu, je obvyklé oznámení na palubě, kde vám řeknou veškeré pokyny důležité při letu. Přidat samozřejmě musí i aktuální podmínky týkající se nemoci COVID-19, například to, že úpravy letadla nebo nabídka služeb může být omezena právě kvůli koronaviru. Vše musí být i tak příjemné a pohodlné pro cestující.

Bezpečnost je nejdůležitější, proto je často připomínána

Stejné pokyny, které jsou hlášeny v angličtině, jsou také přeloženy do němčiny, proto se jedná o let do Frankfurtu. Mezi další úkoly, které jsou potřeba během letu provést, je nabízení nápojů, jídel nebo časopisů cestujícím, aby jim ukrátili cestu letadlem.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Tím nejlepším na práci letušky je to, že se pokaždé podívám do jiné země a poznávám nové lidí, říká Nur Surva. V této době ale Surva musí být v karanténě na hotelovém pokoji ve Frankfurtu. Situace si toto řešení žádala, a proto není možné, aby letuška svou práci vykonávala.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Jedná se o krok, který sníží riziko nakažení infekcí, chrání tím nejen sebe, ale také ostatní, i když je nyní daleko od domova. Kromě zmíněného ale nepoznáte mezi lety před COVID-19 a aktuálními žádný rozdíl. I když mají letecké společnosti zvláštní podmínky a odpovědnost, stále se do práce těší.